World Mobile - Ολες οι βασικες πληροφοριες που χρειαζομαστε

Η World Mobile, το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που κατασκευάστηκε στο blockchain, βρήκε έναν τρόπο να καταστήσει τη σύνδεση με τον κόσμο εμπορικά βιώσιμη.Χρησιμοποιώντας την τεχνολογια του Cardano blockchain, δημιουργησαν το World Mobile Token (WMT),το οποιο ειναι cardano native token, για να συμβολίσει το network τους.

Εκτός από τη μείωση του αρχικού κόστους εκκίνησης για τη δημιουργία ενός δικτύου που είναι περίπου 12 φορές φθηνότερο από τα παραδοσιακά δίκτυα, η World Mobile έχει δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στην κοινή χρήση/αμοιβη των reward μεταξύ των κατόχων
Το σύστημα βασίζεται σε AirNodes, τα οποία βρίσκονται στους επίγειους πύργους, στις κατοικημένες περιοχές και αεροστάτες για τις απομακρυσμένες περιοχές.Συνδέονται με το κεντρικό δίκτυο μέσω οπτικών ινών όπου είναι δυνατόν, αλλά και μέσω των μπαλονιών μεγάλου ύψους και της οπτικής ελεύθερου χώρου που χρησιμοποιούν δέσμες φωτός για να συνδέσουν ασύρματα το AirNodes

Το κεντρικό δίκτυο είναι χτισμένο σε AetherNodes που συνδέονται με τα υπάρχοντα συστήματα και τα EarthNodes της World Mobile που μπορούν να τρέξουν από οπουδήποτε στον κόσμο και να αποσπάσουν πληροφορίες από κρυπτογραφημένα δεδομένα που αποστέλλεται στο blockchain.
Το EarthNode τροφοδοτεί την οικονομία διαμοιρασμού επιτρέποντας στους ανθρώπους να κανουν stake τα WMT σου .Η World Mobile ισχυρίζεται ότι η δύναμή της είναι είναι υβριδική, προηγούμενες απόπειρες ήταν όλες είτε μπαλόνια είτε όλοι οι δορυφόροι. Συνδυάζοντας τα καλύτερα από τα άλλα, η World Mobile πιστεύει ότι θα είναι ταχύτερη και φθηνότερη. Εδω να προσθεσω οτι ηδη ειναι σε επαφες και με την Starlink για να συνεργαστουν σε καποιους τομεις της καλυψης.

Το μοντέλο οικονομίας διαμοιρασμού της World Mobile επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές να κερδίζουν περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού, παρέχοντας παράλληλα κάλυψη στο διαδίκτυο στην περιοχή τους για το πρώτη φορα

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η World Mobile βασίζεται στην οικονομία διαμοιρασμού, πουλώντας προσιτούς κόμβους δικτύου σε τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ώστε να έχουν τη δύναμη να συνδεθούν και με άλλους ενώ μοιράζονται τις ανταμοιβές.

Το WMT είναι ένα native token στο blockchain του Cardano που εκδίδεται με σκοπό να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να παρέχουν μια υπηρεσία στο δίκτυο και να ανταμειφθούν ανάλογα για αυτό

Ο πρωταρχικός ρόλος του WMT είναι να παρέχει κίνητρα τόσο στους κατόχους διακριτικών που θέλουν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του δικτύου, αναθέτοντας το μερίδιό τους WMT σε έναν φορέα εκμετάλλευσης κόμβων όσο και σε τελεστές κόμβων.

Είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας ένα νέο συνδυασμό αποδεδειγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της δικτύωσης πλέγματος, του υβριδικού φάσματος, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αλυσίδας μπλοκ. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να μειώσει σημαντικά το ανώτατο όριο και να μειώσει τις τιμές σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς.

Τα αποκεντρωμένα δίκτυα επιτρέπουν κλιμακούμενες, κοινές υποδομές, ασφάλεια, διαφάνεια και αυτο-κυριαρχία.Αυτό μειώνει τα πρακτικά εμπόδια για τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη συνδεσιμότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, και την εκπαίδευση

Η βρετανική εταιρεία θα ξεκινήσει αεροστάτες σε όλη την Αφρική ξεκινώντας από τη Ζανζιβάρη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με τα αεροστατικά της να βοηθούν στην παροχή σχεδόν 100 τοις εκατό της κάλυψης δικτύου στο κύριο νησί. Μετά τη Ζανζιβάρη, σχεδιάζει να ξεκινήσει στην ηπειρωτική Τανζανία και την Κένυα και στη συνέχεια να κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την Αφρική.
Συνεργάζεται με τους κορυφαίους παρόχους αεροστατών στον κόσμο Atlas LTA Advanced Technology και Altaeros και κάθε αεροστατή θα συνδέσει τελικά έως και 100.000 συνδρομητές ο καθένας με το δικό του πορτοφόλι blockchain στο World Mobile.

Στην πράξη μέχρι στιγμής, έχει υπογράψει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Ζανζιβάρη για την παροχή δωρεάν, απεριόριστου διαδικτύου σε σχολεία σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ζανζιβάρης (eGAZ) και την Input Output Global, την εταιρεία έρευνας και μηχανικής υποδομών blockchain για τη δημιουργία ακαδημίας αλυσίδας μπλοκ, η οποία θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμες λύσεις αλυσίδας μπλοκ και να τοποθετήσετε την περιοχή ως κορυφαίο παγκόσμιο κόμβο αλυσίδας μπλοκ.

Η ισχύς και οι υποδομές αποτελούν πάντα πρόκληση στις αγροτικές περιοχές και θα παραμείνουν ένα ζήτημα για την World Mobile, το οποίο αντιμετώπισε χρησιμοποιώντας εναλλακτικά ραδιοφάσμα.
Πρέπει επίσης να εργαστεί σκληρά για να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές και τις κυβερνήσεις ότι η αλυσίδα μπλοκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός καλύτερου και αποτελεσματικότερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας Και το μείζον ζήτημα εξακολουθεί να διαφοροποιείται από άλλους που προσπάθησαν και απέτυχαν όπως ο Loon.Πρέπει να αποδείξει ότι είναι διαφορετικό.

Ο Micky Watkins, Διευθύνων Σύμβουλος της World Mobile, λέει: «Η οικονομική προσιτότητα είναι κεντρική στην αυξανόμενη υιοθέτηση κινητών τηλεφώνων, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι εφικτό χωρίς συνδεσιμότητα. Θέλουμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός κόσμου όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσιτή συνδεσιμότητα, έναν κόσμο όπου η οικονομική ελευθερία είναι μια αλήθεια και ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι είναι σε θέση να πηδούν στις ευκαιρίες που δημιουργεί το διαδίκτυο.

Δειτε το αρθρο και στο

1 Like