🇬🇷 Cardano Community Digest - 08 August 2022

Καλώς ήρθατε στο Cardano Community Digest!

Δημοσιεύεται από την ομάδα της κοινότητας Cardano κάθε δύο εβδομάδες, αυτό το Digest θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με το έργο και το οικοσύστημα!

Καυτά θέματα κοινότητας

Nomad Hack

Αυτή την εβδομάδα, η κοινότητα Cardano αιφνιδιάστηκε όταν αναφέρθηκε μια παραβίαση στη γέφυρα Nomad. Ένας άγνωστος χάκερ εκμεταλλεύτηκε ένα έξυπνο συμβόλαιο στη γέφυρα Nomad και έκλεψε περιουσιακά στοιχεία αξίας 200 εκατομμυρίων.

Δυστυχώς, αυτό επηρέασε επίσης πολλά έργα που σχετίζονται με το Cardano και επενδυτές που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα τους για να γεφυρώσουν περιουσιακά στοιχεία από το Ethereum στο Cardano. Επηρεαζόμενα έργα μεταξύ άλλων:

 • WingRiders
 • MuesliSwap
 • Charli3
 • Milkomeda

Η εκμετάλλευση αυτή ξεκίνησε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην κοινότητά μας. Μερικοί ζητούν επίσης από τα έργα να ανοίξουν τον κώδικά τους. Για περισσότερες πληροφορίες - Blog Post by WatcherGuru.

Vasil Hard Fork

Στο τελευταίο Cardano360 ο Διευθυντής Τεχνολογίας του IOG, Kevin Hammond, ανακοίνωσε ότι το Hard Fork Vasil θα καθυστερήσει περαιτέρω.

Η αρχική κυκλοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την κατάρρευση της αλγοριθμικής πρόσδεσης UST, η IOG αποφάσισε στη συνέχεια να πραγματοποιήσει πρόσθετες δοκιμές στη σουίτα Plutus, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων δοκιμών διασφάλισης ποιότητας. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι προγραμματιστές DApp ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να δοκιμάσουν την αναβάθμιση.

Μόλις εξαλειφθούν όλα τα σφάλματα, μια νέα έκδοση μπορεί να διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες λόγω του απαιτούμενου χρόνου για συντονισμό με ανταλλακτήρια και SPOs. Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους καθώς γίνονται διαθέσιμα περισσότερα νέα.

Ledger Live

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η ζωντανή ενσωμάτωση του Cardano. Και τώρα, ανακοινώθηκε ότι έχουν επίσης ενσωματώσει πάνω από 100 Cardano native toke. WMT, DANA, ADAX και πολλά άλλα είναι όλα διαθέσιμα για διαχείριση από την ασφάλεια του Ledger. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα των διακριτικών που υποστηρίζονται εδώ.

Tα ανταλλακτήρια bitrue υποστηρίζουν τις κοινοτικές πισίνες

To Bitrue (https://www.bitrue.com/), ένα ανταλλακτήριο με έδρα τη Σιγκαπούρη θέλει να συμβάλει στην αποκέντρωση του Cardano ποντάροντας με κοινοτικές πισίνες. Θέλει να αναθέσει 1.000.000 ADA σε διάφορες κοινοτικές πισίνες. Οι Κοινοτικές Ομάδες μπορούν να προτείνουν τον εαυτό τους μέσω ενός Google Form ή να οριστούν από άλλα μέλη της κοινότητας. Αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστο πότε και πόσες κοινοτικές ομάδες θα λάβουν κάποιο delegation. Tweet πηγή

Οπτικοποίηση χρονολογίου Cardano

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να δημιουργήσετε έναν οπτικό χάρτη του οικοσυστήματος Cardano; Εάν έχετε, πιθανότατα συνειδητοποιήσατε μετά από λίγα λεπτά ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αντιμέτωπη με την ίδια πρόκληση, η ομάδα στο Visual Cardano είχε την ιδέα να δημιουργήσει έναν διαγωνισμό για τον καλύτερο οπτικό χάρτη οικοσυστήματος Cardano. Η Visual Cardano έχει υποβάλει μια πρόταση στο Fund 8 του Έργου Catalyst που χρηματοδοτήθηκε με επιτυχία από την κοινότητα. Η κοινότητα δημιούργησε τέσσερις εκπληκτικές [απεικονίσεις]. Για να αποφασίσει έναν νικητή, η κοινότητα μπορεί να ψηφίσει μέχρι τις 15 Αυγούστου 2022.


Μετρήσεις Cardano

Από τις αρχές του 2022, έχουμε δει αύξηση 31% στον αριθμό των πορτοφολιών στο Cardano. Ξεπερνώντας τα 3.500.000 εκατομμύρια τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

NFT Μάρκα ρούχων που υποστηρίζεται από blockchain

Κάθε μήνα, μαθαίνουμε για όλο και περισσότερα έργα που ξεκινούν στο Cardano. Ένα από αυτά τα έργα είναι το Origin Thread - μια μάρκα ρούχων που υποστηρίζεται από blockchain. Αυτό που κάνει αυτό το έργο μοναδικό είναι η συμπερίληψη μιας ετικέτας NFT. Ο κάτοχος του πουκάμισου μπορεί να σαρώσει την ετικέτα NFC και να δει ένα βίντεο της δημιουργίας του, συμπεριλαμβανομένων πλήρως διαφανών πληροφοριών προμήθειας στην αλυσίδα.

Πρόγραμμα Πρεσβευτών

Αυτή την εβδομάδα, η Κοινοτική Ομάδα ολοκλήρωσε όλες τις αιτήσεις πρεσβευτών για τον Ιούλιο. Από τις συνολικά 26 αιτήσεις, πέντε προκρίθηκαν για το πρόγραμμα.

(https://twitter.com/AnthonyCardano/status/1555518716741402624). Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στα Ambassador Story shortly.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα Πρεσβευτών, επισκεφθείτε την ενότητα Η φόρμα αίτησης βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.(Ambassadors). Το έντυπο της αίτησης βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Cardano Reddit Κορυφαία 6 πιο αφοσιωμένα θέματα

Παρακάτω είναι τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στο Reddit

 • JUST IN: Η ελβετική ψηφιακή τράπεζα, Sygnum Bank, ανακοίνωσε ότι προσφέρει τώρα ποντάρισμα Cardano. Δημοσίευση
  *Πρέπει να αρχίσουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τον ανοιχτό κώδικα όταν πρόκειται για έξυπνα συμβόλαια με τα οποία αλληλεπιδρούμε. Δημοσίευση
 • Η πρώτη τράπεζα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο ανακοινώνει ότι θα προσφέρει ποντάρισμα Cardano. Δημοσίευση
 • Crypto για τους άστεγους - Οι εθελοντές της Νέας Ζηλανδίας τροφοδοτούν πάνω από 500++ άτομα το καλοκαίρι. Δημοσίευση
 • Το Vasil Hard Fork πλησιάζει! Δημοσίευση
 • Κοιτάξτε πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Δημοσίευση

Cardano Φόρουμ Top 10 Κορυφαία αναφερόμενα θέματα

Θέματα που έχουν λάβει τα περισσότερα κλικ από εξωτερικές πηγές. (τελευταίες 10 ημέρες)

Κλικ σε θέματα

Πληροφορίες για την αλυσίδα μπλοκ του Cardano

Μαλακό πιρούνι

Τροποποίηση στο πρωτόκολλο λογισμικού που καθιστά μη έγκυρα μπλοκ συναλλαγών που ήταν έγκυρα στο παρελθόν. Ένα soft fork είναι συμβατό προς τα πίσω, καθώς οι παλιοί κόμβοι θα αναγνωρίσουν τα νέα μπλοκ ως νόμιμα. Σε αντίθεση με ένα hard fork, το οποίο χρειάζεται όλοι οι κόμβοι να ενημερώσουν και να συμφωνήσουν στη νέα έκδοση, αυτός ο τύπος πιρουνιού σημαίνει απλώς ότι η πλειοψηφία των ανθρακωρύχων πρέπει να ενημερώσει προκειμένου να επιβάλει τους νέους κανονισμούς.

Κατανόηση της χρήσης μαλακού πιρουνιού

Τα soft fork χρησιμοποιούνται συχνά για την προσθήκη νέων ειδών συναλλαγών, απαιτώντας μόνο οι συμμετέχοντες (π.χ. αποστολέας και παραλήπτης) και οι εξορύκτες να κατανοήσουν τον νέο τύπο συναλλαγής. Αυτό επιτυγχάνεται παρουσιάζοντας τη νέα συναλλαγή σε παλαιότερους πελάτες ως συναλλαγή «πληρωμής σε οποιονδήποτε» (σε ειδική φόρμα) και πείθοντας τους εξορύκτες να συναινέσουν να αρνηθούν μπλοκ που περιέχουν αυτές τις συναλλαγές μέχρι να επαληθευτεί η συναλλαγή σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανονισμούς. Το Pay-to-script hash (P2SH) εφαρμόστηκε στο Bitcoin με αυτόν τον τρόπο.

Πρόσφατες συναντήσεις

Άλλες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο:
Το Pay-to-script hash (P2SH) εφαρμόστηκε στο Bitcoin με αυτόν τον τρόπο.

Πρόσφατες συναντήσεις

Άλλες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο:

Η ομάδα της Cardashift έδωσε πρόσφατα μια παρουσίαση της Viva Technology στο Παρίσι. Η Viva Technology είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις τεχνολογίας και startup στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι ομάδες ασχολήθηκαν με το προκλητικό θέμα: «blockchain για περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου που θα φέρουν θετική παγκόσμια αλλαγή».YouTube source

 • 18 June 2022 The London Cardano Social
 • 19 June 2022 Cardano NFT NYC Kickoff Party Brought to you by Genius Yield!
 • 20 June 2022 Breathtaking story of creating Konma.community with Advitha Ashok
 • 29 June 2022 Decentralized Finance - DeFi on Cardano and other Layer 1 Blockchains. This MeetUp will be hosted on YouTube. For more information, please visit Meetup.com
 • 29 June 2022 Cardano Blockchain - DC/MD/VA (Now Virtual!). Meetup.com|
 • 05 July 2022 Cardano Catalyst Women: How can we address social & environmental issues thanks to blockchain?
 • 16 July 2022 Cardano Seattle Meetup. Meetup.com

Ακολουθούν δύο φωτογραφίες από τη συνάντηση του Σιάτλ. Για περισσότερες φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή, βλ Cardano Forum

 • 20 July 2022 Brisbane Cardano Meetup. Meetup.com
 • 22 July 2022 Cardano South Florida Meetup. Meetup.com|

Upcoming Ecosystem (Internal/Public) Events

 • 8-9 October 2022 CNFT Con in Las Vegas. More info
 • 14-15 October 2022 Rare Bloom event at the Gaylord Rockies, Colorado. More info

Recently held Ambassador Calls

 • 15 June 2022 Open Content Creator Call
 • 16 June 2022 Monthly Ambassador Call June
 • 29 June 2022 Open Moderator Call
 • 30 June 2022 Ambassador Intro Call
 • 06 July 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 06 July 2022 Open Content Creator Call
 • 27 July 2022 Open Content Creator Call
 • 27 July 2022 Open Meetup Organizer Call

Upcoming Ambassador Calls

 • 10 August 2022 Open Moderator Call
 • 10 August 2022 Open Translator Call

Cardano Wiki

Τύχη (ουρόμπορος)

Το συνολικό ποντάρισμα μιας ομάδας αποτελείται από κέρματα ADA του χειριστή της πισίνας (Pledge) και εκχωρημένα νομίσματα ADA. Το μέγεθος της πισίνας καθορίζει τις πιθανότητες της πισίνας να γίνει ηγέτης slot και να δημιουργήσει ένα νέο μπλοκ στις αντιστοιχισμένες slots. Ωστόσο, η πιθανότητα δεν είναι καθαρά ανάλογη με το μέγεθος της πισίνας. Για χάρη της ασφάλειας του πρωτοκόλλου, ένα στοιχείο της τύχης μπαίνει στο παιχνίδι.

Ας πούμε ότι, με βάση έναν υπολογισμό που λαμβάνει υπόψη το αναλογικό μέγεθος των δεξαμενών, μια δεδομένη πισίνα έχει 40 υποδοχές σε μια εποχή κατά την οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μπλοκ. Αυτός είναι ο αναμενόμενος αριθμός. Ωστόσο, λόγω τυχαίας συμπεριφοράς, μπορεί να συμβεί σε ένα pool να εκχωρηθεί μεγαλύτερος ή μικρότερος αριθμός μπλοκ. Στο τέλος, η πισίνα μπορεί να δημιουργήσει είτε 45 είτε 35 μπλοκ. Η απόδοση της πισίνας υπολογίζεται ως ο αριθμός των μπλοκ που έχει δημιουργήσει μια ομάδα σε μια δεδομένη εποχή, διαιρεμένος με τον αναμενόμενο αριθμό μπλοκ.

Όταν η πισίνα έχει δημιουργήσει 45 μπλοκ, η απόδοσή της είναι 112,5%. Όταν έχει δημιουργήσει μόνο 35 μπλοκ, η απόδοσή του είναι 87,5%, Η ανταμοιβή της πισίνας ανά εποχή αντικατοπτρίζει την απόδοση της πισίνας, επομένως μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν έχει σημασία αν μια ομάδα βρίσκεται επί του παρόντος πάνω ή κάτω από το 100% της αναμενόμενης απόδοσης. Μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η τυχη είναι δίκαιη, επομένως η απόδοση αναμένεται να είναι ~100% υπό την προϋπόθεση ότι το pool δημιουργεί μπλοκ σε όλες τις εκχωρημένες θέσεις. Πηγή

Spotlight για Εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα

Η Πύλη προγραμματιστών δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει ένα σπίτι για προγραμματιστές που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή εργαλείων και υπηρεσιών στο Cardano. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους προγραμματιστές όχι μόνο να συνεργάζονται σε έργα, αλλά και να προβάλλουν τα έργα τους.

Το Developer Portal φιλοδοξεί να γίνει μια αξιόπιστη πηγή όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

 • Dapps on Cardano παρέχει πληροφορίες σε αποκεντρωμένες εφαρμογές στο Cardano. Δείτε τις συνολικές συναλλαγές, τις συνολικές δέσμες ενεργειών που είναι κλειδωμένες και τις κλήσεις δέσμης ενεργειών.
 • HAZELnet ένα εργαλείο ενσωμάτωσης κοινότητας που επιτρέπει στους χειριστές stakepool και στα έργα NFT να συνδέονται και να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους, να επαληθεύουν τους αντιπροσώπους και τους κατόχους τους, να δημιουργούν δημοσκοπήσεις, λίστες επιτρεπόμενων και πολλά άλλα μέσω Discord, Ιστότοπου και άλλων εφαρμογών κοινωνικών μέσων.
 • RoundTableένα DApp πολλαπλών σημείων ανοιχτού κώδικα για το blockchain cardano.

Πληροφορίες δικτύου

Πηγη - Μεταφραση :greece: