🇬🇷 Cardano Community Digest - 25 August 2022

Καλώς ήρθατε στο Cardano Community Digest!

Δημοσιεύεται από την ομάδα της κοινότητας Cardano κάθε δύο εβδομάδες, αυτό το Digest θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με το έργο και το οικοσύστημα!

Σημεία εστίασης της εβδομάδας

 • Καθώς ο κλάδος μας συνεχίζει να αναπτύσσεται και όλο και περισσότεροι νεοφερμένοι συμμετέχουν, μερικές φορές χρειάζεται να ξανασκεφτούμε, να ανακυκλώσουμε ή να ενημερώσουμε τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατά καιρούς, είναι καλό να υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλο τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Εδώ είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης…

 • Αυτή την εβδομάδα, είδαμε αρκετά μερικούς σημαντικούς τα μέλη της κοινότητας παίρνουν θέση ενάντια στον φυλετισμό. Ενώ η κοινότητα γενικά κατανοεί τη σημασία της οικοδόμησης μιας διαλειτουργικής βιομηχανίας, υπάρχει πάντα μια μικρή, αλλά δυνατή, ομάδα που συνεχίζει να επιτίθεται σε άλλα έργα. Αυτή η συμπεριφορά δεν περιορίζεται στα μέλη ενός έργου. είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρο τον κλάδο. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να μιλούν εναντίον του.
 • Το Book Token διεξήγαγε πρόσφατα μια δοκιμή ταχύτητας στο δίχτυ δοκιμής Cardano (Vasil). Σε αυτό το βίντεο, η εταιρεία έδειξε τις ταχύτητες με τις οποίες μπορεί να γίνει μια αγορά χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι Nami ως παράδειγμα. Συνήθως, οι συναλλαγές χρειάζονται 20 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθούν, αλλά σε αυτήν την επίδειξη, χρειάστηκαν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Εδώείναι η ανάρτηση του Reddit με μερικά συναρπαστικά σχόλια που μπορείτε να απολαύσετε την περιήγηση.
 • Αυτή την εβδομάδα, έχουμε για άλλη μια φορά δύο νέα Πρεσβευτές Ιστορίες.Αυτή τη φορά οι ιστορίες του Μπέντζαμιν Μάρκο Αρνάου και της Μετίνε Μπουνρατάναμον. Ο Benjamin έχει ενταχθεί στις τάξεις των Πρεσβευτών ως Δημιουργός Περιεχομένου και η Metinee ως Μεταφράστρια. Οι ιστορίες τους όχι μόνο δίνουν μια εικόνα για το πώς συμβάλλουν στην περαιτέρω πρόοδο του οικοσυστήματός μας, αλλά και σας δίνουν μια μικρή ματιά στην προσωπική τους ζωή. Ελπίζουμε να σας αρέσει να διαβάζετε τις ιστορίες τους.

 • Τους τελευταίους μήνες, η Coti κυκλοφόρησε πολλές ενημερώσεις για την ανάπτυξη του Djed, αλλά καμία δεν έδωσε πληροφορίες για τη δομή των τελών του Djed. Σε αυτή τη νέα ανάρτηση, η εταιρεία παρέχει μια επισκόπηση υψηλού επιπέδου των διαφορετικών τύπων χρεώσεων που σχετίζονται με το νέο πρωτόκολλο: Τέλη κοπής, Τέλη καύσης και Λειτουργικά τέλη.

Τώρα για πρώτη φορά, η κοινότητα αποκτά μια βασική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο είναι δομημένο αυτό. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη και να σας ενημερώνουμε καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

 • Έχουμε διαβάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες για το σκληρό πιρούνι Vasil, αλλά τι είναι αυτό, γιατί είναι τόσο σημαντικό και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη νέα και καινοτόμο αναβάθμιση δικτύου;

Ο λογαριασμός του Ιδρύματος Cardano στο Twitter έχει πλέον 850.000 ακόλουθους

Κάτι που αξίζει πραγματικά να αναφέρουμε είναι ότι ο λογαριασμός του Ιδρύματος Cardano στο Twitter καλωσόρισε πρόσφατα τους 850 χιλιάδες οπαδούς του. Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο! Καθώς συνεχίζουμε στην πορεία προς το να γίνουμε το κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς (την Κοινότητα μας) για τη δέσμευσή σας και την αφοσίωσή σας στο έργο Cardano. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί σας. Πηγή Tweet

Ο πρώτος οπτικοποιητής blockchain στο Cardano

Η κοινότητα Cardano δεν είναι γνωστή μόνο για το πάθος, το ζήλο και την αφοσίωσή της στο έργο Cardano, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι είναι δημιουργικοί κατασκευαστές.

Ένα εργαλείο που έχει δημιουργηθεί από την κοινότητα που κερδίζει σήμερα μεγάλη δημοτικότητα είναι το eutxo.org. Είναι ένας μοναδικός οπτικοποιητής blockchain που δείχνει όλα τα UTxO που περιλαμβάνονται στο τελευταίο μπλοκ που παρήχθη. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει δημιουργήσει μια εικόνα για να δει τι περιλαμβάνεται σε ένα μπλοκ - συμπεριλαμβανομένων των λογότυπων στοιχείων. Εάν δεν έχετε δει το εργαλείο, φροντίστε να το επισκεφθείτε. Αξίζει τον κόπο! Πιστεύουμε ότι αυτό το εργαλείο θα ανοίξει το δρόμο για άλλες νέες και καινοτόμες λύσεις.
|689.5705521472393x388

Ενημέρωση ανάπτυξης μέσου μήνα - Ιούλιος 2022

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Cadano360, η ομάδα ανάπτυξης του IOG μίλησε λίγο για την πρόοδο προς την αναβάθμιση του Vasil - όπως το κρίσιμο τελικό στάδιο των δοκιμών στο testnet και τη διαδικασία προετοιμασίας για ανταλλαγές & SPO.

Ακούμε επίσης από την ομάδα υποστήριξης ένταξης του Ιδρύματος Cardano και μια σειρά από έργα που βασίζονται στο Cardano.
Mid Month Development Update - July 2022

7 εκατομμύρια έμποροι μπορούν τώρα να δεχτούν ada χρησιμοποιώντας το ADA Pay

Η Coti ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πάνω από 7 εκατομμύρια έμποροι μπορούν πλέον να δεχτούν ada χρησιμοποιώντας το νέο Plug-in του ADA Pay. Αυτά δεν είναι μόνο υπέροχα νέα για τους κατόχους ADA αλλά και για τις επίδοξες οντότητες που θέλουν να ενσωματώσουν λύσεις πληρωμών χρησιμοποιώντας το ADA. Είναι για άλλη μια φορά ένα αξιοσημείωτο βήμα προς το να γίνει το κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Medium

Stake pools επιλεγμένα από το Ίδρυμα Cardano για την αντιπροσωπεία του Ιουλίου 2022

Για άλλη μια φορά, η ομάδα της κοινότητας διεξήγαγε με επιτυχία μια εκτενή αξιολόγηση για τον νέο γύρο αντιπροσωπειών CF. Για αυτόν τον γύρο υπήρξαν 201 αιτήσεις. Τα αξιολογήσαμε χειροκίνητα και ελέγξαμε όλες τις πληροφορίες που παρείχαν. Βρήκαμε εργαλεία δημιουργίας, έργα ανοιχτού κώδικα, έργα κλειστού κώδικα, πολλά αιτήματα έλξης, μερικά CIP, εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ολόκληρες κοινότητες γύρω από έργα και πολλές άλλες συνεισφορές και υποστήριξη στην ανάπτυξη της κοινότητας Cardano. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε ποιες ομάδες επιλέχθηκαν για την αποστολή αυτού του γύρου, δείτε το πλήρες κείμενο εδώ forum post

Καυτά θέματα Reddit

Ακολουθεί μια επισκόπηση πολλών αναρτήσεων στο Reddit που σχετίζονται με το παραπάνω σύννεφο λέξεων. Οι αναρτήσεις ταξινομούνται με βάση τις πραγματικές εντυπώσεις

Cardano Reddit Top 6 πιο ενδιαφέροντα θέματα

Παρακάτω είναι τα πιο συναρπαστικά θέματα στο Reddit

 • Which new Cardano project are you looking forward to most over the next few months? Post
 • Offering 1,000 ada to whoever can make the best openlittermap / Littercoin TikTok Post
 • Daedalus Mainnet has become almost useless Post
 • Reminder! Here’s Charles’ 2020 opinion on ETH2, considering the latest “merge” news Post
 • Don’t keep your Crypto in Centralized companies: Voyager and Celsius bankruptcies have destroyed some crypto investors’ confidence in centralized platforms - MarketWatch Post
 • 10,888 accounts (44.649M stake) is delegated to retired pools. Post

Το Cardano Forum Top 10 Top αναφερόμενα θέματα

Θέματα που έχουν λάβει τα περισσότερα κλικ από εξωτερικές πηγές. (τελευταίες 10 ημέρες)

Κλικ θέματος

Καυτά θέματα Twitter

Παρακάτω είναι μια επισκόπηση των 4 κορυφαίων αναρτήσεων στο Twitter.

 • There is a new twitter account called Cardano Heroes tracking the movement of whales from multi-pool stake pool operators to single pool operators.
 • CEO of Cardano Foundation, Frederik Gregaard, at the University of Zurich for a blockchain meetup
  More members from the Cardano Foundation, including community members also present at the UZH Blockchain Center meetup
 • It looks like the MuesliSwap Hungry Cows mint was phenomenally successful.
 • IOHK examined Shawn Mcmurdo’s Curve Pledge Benefit & Dr. Liesenfelt’s CIP 50 alternative reward schemes. They conclude that “none of them appears to perform as well as the deployed reward scheme of Cardano in terms of the resulting equilibria”. Tweet

Twitter Spaces

Πληροφορίες για την αλυσίδα μπλοκ Cardano

Στοίχημα

Κάθε κάτοχος διαφημίσεων έχει ένα μερίδιο στο δίκτυο το οποίο μπορεί να εκχωρήσει σε μια ομάδα από το πορτοφόλι του. Η διαδικασία είναι ασφαλής επειδή καμία ada δεν φεύγει από το πορτοφόλι του χρήστη.

vs

Ποντάρισμα

Στο Cardano, οι χειριστές του stake pool κερδίζουν ανταμοιβές για τη λειτουργία των κόμβων που υποστηρίζουν το δίκτυο και παράγουν μπλοκ. Στοίχημα σημαίνει δέσμευση κεφαλαίων σε μια ομάδα για την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων. Ο Cardano έχει ποντάρισμα χωρίς κράτηση, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περίοδοι κλειδώματος και οι ιδιοκτήτες ada μπορούν να ξοδέψουν τα πονταρισμένα κεφάλαιά τους ανά πάσα στιγμή.

Πρόσφατες συναντήσεις:

Πρόσφατα, η Κοινότητα Cardano στη Βιέννη (πρωτεύουσα της Αυστρίας) πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση. Για να υποστηρίξει τους διοργανωτές και να ενθαρρύνει περαιτέρω συμμετοχή, ο Nicolas Cerny (Διευθυντής Κοινότητας) συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση, δείτε την ανάρτηση του φόρουμ εδώ.

Σύμφωνα με τον Nicolas: «Αν και μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων συγκεντρώθηκε για την πρώτη συνάντηση Cardano στη Βιέννη, ωστόσο ήταν μια τεράστια επιτυχία. Έγιναν συναρπαστικές συζητήσεις, συνοδευόμενες από νόστιμη πίτσα. Παρόντες ήταν οπαδοί του Cardano με διάφορα υπόβαθρα (Stake Pool Operators, Proposal Assessors, κ.λπ.). Ήταν ενθαρρυντικό να συναντήσω άτομα με ομοϊδεάτες με κοινό ενδιαφέρον για τον Cardano».

Άλλες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο:

 • 04 June 2022 The compelling story of Mercy A. Fordwoo from Wada
 • 8 June 2022 Cardano Community @ Consensus
 • 9-12 June 2022 Consensus 2022
 • 16 June 2022 Alexandre Maaza from the Cardano Foundation and the
  Cardashift team recently provided a presentation Viva Technology in Paris. Viva Technology is one of Europe’s biggest tech and startup events. During the presentation, the teams dived into the challenging subject of: ‘blockchain for real-world use cases that will bring positive global change.’ YouTube source
 • 18 June 2022 The London Cardano Social
 • 19 June 2022 Cardano NFT NYC Kickoff Party Brought to you by Genius Yield!
 • 20 June 2022 Breathtaking story of creating Konma.community with Advitha Ashok
 • 29 June 2022 Decentralized Finance - DeFi on Cardano and other Layer 1 Blockchains. This MeetUp will be hosted on YouTube. For more information, please visit Meetup.com
 • 29 June 2022 Cardano Blockchain - DC/MD/VA (Now Virtual!). Meetup.com
 • 05 July 2022 Cardano Catalyst Women: How can we address social & environmental issues thanks to blockchain?
 • 16 July 2022 Cardano Seattle Meetup. Meetup.com

Ακολουθούν δύο φωτογραφίες από τη συνάντηση του Σιάτλ. Για περισσότερες φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή, βλCardano Forum

 • 20 July 2022 Brisbane Cardano Meetup. Meetup.com
 • 22 July 2022 Cardano South Florida Meetup. Meetup.com

Προσεχείς εκδηλώσεις οικοσυστήματος (Εσωτερικές/Δημόσιες).

 • 8-9 October 2022|CNFT Con in Las Vegas. More info
 • 14-15 October 2022|Rare Bloom event at the Gaylord Rockies, Colorado. More info

Πρόσφατα πραγματοποιηθείσες κλήσεις πρέσβεων

 • 15 June 2022 Open Content Creator Call
 • 16 June 2022 Monthly Ambassador Call June
 • 29 June 2022 Open Moderator Call
 • 30 June 2022 Ambassador Intro Call
 • 06 July 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 06 July 2022 Open Content Creator Call

Cardano Wiki

Πώς λειτουργεί η διαδικασία ανάθεσης

Η διαδικασία ανάθεσης κερμάτων ADA σε μια ομάδα είναι μια βασική λειτουργία κάθε πορτοφολιού Cardano. Η γραφική διεπαφή μπορεί να διαφέρει, αλλά οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι απαραίτητο να στέλνετε νομίσματα ADA κάπου κατά τη διάρκεια της αποστολής. Τα νομίσματα παραμένουν στο πορτοφόλι σας για όλη την περίοδο πονταρίσματος και μπορείτε να τα ξοδέψετε ανά πάσα στιγμή. Τα νομίσματα δεν είναι κλειδωμένα. Το πρωτόκολλο Cardano δεν χρησιμοποιεί κοπή, οπότε δεν μπορείτε ποτέ να χάσετε νομίσματα.

Το πορτοφόλι Cardano μπορεί να δημιουργήσει ένα κλειδί πονταρίσματος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πιστοποιητικού ανάθεσης. Το πιστοποιητικό ανάθεσης συσχετίζει το κλειδί πονταρίσματος με μια ομάδα στοιχημάτων στην οποία αποφασίσατε να εκχωρήσετε τα κέρματά σας ADA. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως ένα είδος εγγραφής. Το πιστοποιητικό ανάθεσης υποβάλλεται στο blockchain ως μέρος μιας συναλλαγής, επομένως ισχύει η συνήθης χρέωση.

Μπορείτε να αναθέσετε σε άλλη ομάδα ανά πάσα στιγμή. Σκοπός της αποκέντρωσης είναι η παρακολούθηση της απόδοσης των ομάδων και η αλλαγή της αντιπροσωπείας εάν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Μακροπρόθεσμα, είναι ωφέλιμο για το δίκτυο να έχει μόνο αξιόπιστες και ειλικρινείς οντότητες στο οικοσύστημα. Μετά την εκ νέου ανάθεση, το πιστοποιητικό ανάθεσης αποστέλλεται ξανά στο blockchain. Πηγή

Πληροφορίες δικτύου

Πηγη - Μεταφραση :greece: