🇬🇷 Ενημερωτικό Φυλλάδιο Cardano - 30 Μαΐου 2022

Καλώς ήρθατε στο Cardano Community Digest!

To Cardano Community Digest δημοσιεύεται από την ομάδα της κοινότητας Cardano κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με το οικοσυστήμα Cardano!

Πίνακας περιεχομένων:


Ambassador Stories, Journal #25: Dzhuliana Nikolova & Andreas Sosilo

Μετά από ένα κάπως μεγαλύτερο διάλειμμα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη σειρά Ambassador Stories, στην οποία σας παρουσιάζουμε τακτικά τους Cardano Ambassadors. Μάθετε τι τους παρακίνησε να συμμετάσχουν και τι τους κάνει να θέλουν να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν στην εκπληκτική κοινότητά μας.

Εδώ είναι οι ιστορίες της Dzhuliana και του AndreasΤο Ίδρυμα Cardano προωθεί την αποτελεσματική δράση της κοινότητας

Το Ίδρυμα Cardano συνέχισε να ενισχύει τη δέσμευσή του για την υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής της κοινότητας. Ως εκ τούτου, είμαστε χαρούμενοι που ο Cardano Ambassador Bullish Dumpling αποδέχτηκε το διορισμό ως ο νέος μας εκπρόσωπος στον Catalyst Circle, μια θέση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε περισσότερα για το

Πώς το Ίδρυμα Cardano προωθεί αποτελεσματικές ενέργειες από την κοινότητα


Καυτό θέμα στο Cardano Reddit

Αυτή την εβδομάδα στο κανάλι Cardano Reddit:

“ErgoDEX προετοιμάζεται για επικείμενη κυκλοφορία στο Cardano”.


Πρόσφατες συναντήσεις

Στις 11 Μαΐου ~ 13 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η Blockchain Expo Tokyo στο Tokyo Big Sight.

Περισσότερα από 30 μέλη της κοινότητας Cardano στην Ιαπωνία βοήθησαν στη δημιουργία ενός αστρικού περιπτέρου μαζί με ενημερωτικό υλικό και προσκεκλημένοι ομιλητές τριών ημερών που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων βοηθώντας τους επισκέπτες να εκπαιδεύσουν τους επισκέπτες σχετικά με το οικοσύστημα του Cardano και την αποστολή του.

Συνολικά, περίπου 5000 επισκέπτες σύχναζαν στο περίπτερο και έλαβαν πληροφορίες σχετικά με το Cardano. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που ο κοινοτικός διευθυντής του Ιδρύματος Cardano Andrew Charalambous μπόρεσε να συναντήσει προσωπικά την ιαπωνική κοινότητα τώρα που οι περιορισμοί έχουν αρθεί, παρέχοντας στο Ίδρυμα Cardano μια ανεκτίμητη ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα την ιαπωνική κοινότητα και επίσης να μάθει πολύτιμες πληροφορίες για την ενίσχυση υποστήριξη τους στο μέλλον.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε επίσης με μια συνάντηση σε μια τοπική ιαπωνική Izakaya ¹ για να γιορτάσει την επιτυχία της έκθεσης, με βασικά μέλη της κοινότητας Cardano και Ιάπωνες πρεσβευτές Cardano.

Παρακάτω είναι μια επισκόπηση ορισμένων άλλων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.

Προσεχείς εκδηλώσεις οικοσυστήματος

Η κοινότητα Cardano καλείται να συμμετάσχει στο Consensus.

Το Consensus συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο περιζήτητα γεγονότα στον κλάδο μας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες από τους πιο λαμπρούς και τολμηρούς παράγοντες επιρροής από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν τις καινοτομίες που συμβαίνουν σε κρυπτονομίσματα, blockchain, Web3 και metaverse. Θέλουμε να δείξουμε την ιστορία ανάπτυξης του Cardano στους 15.000 παρευρισκόμενους της Consensus… και στον κόσμο, με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης να ταιριάζει.

Διαβάστε περισσότερα για:

Meetup.com

ή στο

Φόρουμ Cardano

 • 8 Ιουνίου 2022 Αποκλειστική εκδήλωση της κοινότητας Cardano, το βράδυ πριν από την κύρια εκδήλωση στο Palmer Center.
  Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας εδώ.
 • 9-12 Ιουνίου 2022 Consensus 2022
 • 13 Ιουνίου 2022 Εργαστήριο προγραμματιστών & hackathon με προκλήσεις Marlowe και Plutus.
 • 18 Ιουνίου 2022 The London Cardano Social
 • 14-15 Οκτωβρίου 2022 The Rare Bloom Event

Πρόσφατες Κλήσεις του Πρέσβη

 • 04 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση διοργανωτή συνάντησης
 • 04 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση δημιουργού περιεχομένου
 • 18 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση επόπτη
 • 18 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση μεταφραστή
 • 19 Μαΐου 2022 Μηνιαίος Πρεσβευτής Κλήση Μάη
 • 25 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση διοργανωτή συνάντησης

Προσεχείς Κλήσεις του Πρέσβη

 • 16 Ιουνίου 2022 Μηνιαίο Κλήση Πρέσβη Ιουνίου

Pool στοιχημάτων που επιλέχθηκαν από το Cardano Foundation για την αντιπροσωπεία του Απριλίου 2022


Μετά από 6 μήνες, το Ίδρυμα Cardano επανεξέτασε για άλλη μια φορά τη στρατηγική αντιπροσώπευσης και επέλεξε 45 ομάδες μεριδίων για να μεταβιβάσει εκ νέου το μερίδιό του για τους επόμενους 6 μήνες.

Ως μέρος της νέας στρατηγικής αντιπροσωπειών, το Ίδρυμα Cardano εξετάζει επίσης τι κάνουν οι ομάδες ενώ έχουν την αντιπροσωπεία. Με βάση τα ευρήματα, 296 ομάδες επιλέχθηκαν αυτόν τον γύρο για να λάβουν τιμητική διάκριση και μια μικρή λίστα 73 ομάδων για την εξαιρετική συνεισφορά τους.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ του Cardano.


Προτεινόμενη προσαρμογή των ελάχιστων τελών συγκέντρωσης και της παραμέτρου K

Κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης του Μαρτίου του SPO στο Discord υπήρξαν αρκετές προτάσεις από το IOG για την προσαρμογή των ελάχιστων τελών συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένης της παραμέτρου K.

Αν και αυτές οι πληροφορίες χρονολογούνται δύο μήνες πριν, πιστεύουμε ότι αξίζει να τις κοινοποιήσουμε λόγω του αντίκτυπου που θα μπορούσαν να έχουν τέτοιες αλλαγές στην κοινότητα του SPO. Επίσης, ορισμένοι SPO μπορεί να έχουν χάσει τη σύνοψη της πρόσκλησης.

Διαβάστε [εδώ](Minimum Pool Fees (with a brief mention of K changes) 0_707be50294-30a18689fd-76631029) η πλήρης περίληψη στο Cardano Forum


Ενημέρωση ανάπτυξης μέσα στο μήνα - Απρίλιος 2022

Κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Ανάπτυξης για τα μέσα Απριλίου, το IOG παρείχε για άλλη μια φορά στην κοινότητα μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με την πιο πρόσφατη ανάπτυξη του Cardano. Σε αυτή τη σύντομη ενημέρωση, ακούμε από τους βασικούς αρχιτέκτονες, μηχανικούς και βασικούς συνεργάτες που χτίζουν το οικοσύστημα. Σε αυτήν την έκδοση στα μέσα του μήνα, υπάρχει ένα ειδικό κεφάλαιο που καταδύεται στον Πλούτο από τον John Woods. Επίσης μια σύντομη ενημέρωση από μερικά μόνο από τα 850+ έργα που χτίζονται τώρα στο Cardano.

Θέματα:

 • Ενημέρωση για την απόδοση του δικτύου με τον John Woods
 • Αναβάθμιση SPO στην πιο πρόσφατη έκδοση με τον Kevin Hammond
 • Κλιμάκωση του δικτύου
 • Vasil hard fork προεπισκόπηση και ημερομηνία κυκλοφορίας
 • Τεχνική ενημέρωση Cardano: Plutus
 • Building On Cardano γρήγορες ενημερώσεις - επανασύνδεση με κοινοτικά έργα με τον Matthew Capps. Αυτή τη φορά μας συνοδεύουν οι Meld, ErgoDex, Ardana και MuesliSwap, προηγούμενοι καλεσμένοι της εκπομπής, με τις τελευταίες ενημερώσεις τους

Παρακολουθήστε την πλήρη ενημέρωση εδώ στο YouTube


Περιεχόμενο YouTube Cardano

Στην Ενημέρωση Ανάπτυξης για τα μέσα Μαΐου, το IOG εξηγεί τα πιο πρόσφατα στον δρόμο προς το Vasil Hard Fork που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου. Σε αυτήν την ενημέρωση σύντομης μορφής, θα ακούσετε περισσότερα για το τι μπορούν να αναμένουν οι προγραμματιστές να δουν μόλις κυκλοφορήσει το δοκιμαστικό δίκτυο στα τέλη Μαΐου, την πιο πρόσφατη κατάσταση σχετικά με την απόδοση του δικτύου, τη διοχέτευση διάχυσης, ορισμένες απαιτήσεις για SPO και άλλα.

:point_right: Η φάση του κλειστού δημόσιου δοκιμαστικού δικτύου στα τέλη Μαΐου

:point_right: Vasil ζωντανά στο Cardano testnet στις αρχές Ιουνίου

:point_right: Υποβολή πρότασης Mainnet HF στις 29 Ιουνίου


Spotlight για Εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί στην κοινότητα

 • Building On Cardano ένα μέρος για να δείτε τι συμβαίνει στο οικοσύστημα του Cardano.
 • WingRiders το DEX στο Cardano. Εγγενής και γρήγορη πλατφόρμα αποκεντρωμένης ανταλλαγής AMM.
 • Το Turf δημιουργεί χαρτογραφικά NFT / τέχνη τοίχου. Κάθε Turf είναι ένα υπέροχο έργο τέχνης 1/1 που βασίζεται σε χάρτη του αγαπημένου σας μέρους στη γη, που διατηρείται ως διαδραστικά 3D NFT.
 • Η Pavia δημιουργεί, εξερευνά και εμπορεύεται τον εικονικό κόσμο του Cardano που ανήκει στους χρήστες του.
 • Atala Scan εύχρηστη εφαρμογή για κινητά που παρέχει στους πελάτες απόδειξη της αυθεντικότητας των προϊόντων σε πραγματικό χρόνο, η οποία καταγράφεται στο blockchain Cardano για μια ζωή.

Πληροφορίες για την αλυσίδα μπλοκ Cardano


Πληροφορίες δικτύου


¹ Ένα izakaya (居酒屋) (Ιαπωνικά: [izakaja]) είναι ένας τύπος άτυπου ιαπωνικού μπαρ που σερβίρει αλκοολούχα ποτά και σνακ. Το Izakaya είναι χαλαρά μέρη για ποτό μετά τη δουλειά, παρόμοια με μια βρετανική ή ιρλανδική παμπ, ένα ισπανικό τάπας μπαρ ή ένα αμερικανικό σαλούν ή ταβέρνα.

Πηγή: Wikipedia

:uk: Άρθρο στα Αγγλικά

2 Likes

Πολυ ωραια η μεταφραση Γιωργο μου! Σε ευχαριστω παρα πολυ!!

Θα χαρω πολυ και να κανουμε και μια κληση καποια στιγμη για να γνωριστουμε καλυτερα!

1 Like