🇬🇷 Cardano Community Digest - 19 September 2022

Καλώς ήρθατε στο Community Digest του Cardano!

Δημοσιεύεται από την ομάδα της κοινότητας Cardano κάθε δύο εβδομάδες, αυτό το Digest θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με το έργο και το οικοσύστημα!

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε το Community Digest στο μέλλον απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγραφείτε εδώ!

Εστιακοί πόλοι της εβδομάδας

Το Ίδρυμα Cardano συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Οίνου της Γεωργίας.

Σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Οίνου της Γεωργίας, καθώς και την Ένωση Οινοποιών Bolnisi και τη Scantrust, το Ίδρυμα Cardano θα αναπτύξει μια λύση στο blockchain Cardano για να διασφαλίσει την ποιότητα και την αυθεντικότητα του γεωργιανού κρασιού. Οι τέσσερις εταίροι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ευέλικτο, δημόσιο σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού για να βοηθήσουν τη διεθνή εικόνα της Γεωργίας ως παραγωγού ποιοτικού κρασιού. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ

Η εφαρμογή του AtalaPRISM στην Ιαπωνία πλησιάζει

Το AtalaPRISM του Cardano επιλέχθηκε ως μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης ψηφιακών υποδομών στην Ιαπωνία!

Μια πρόταση που υποβλήθηκε από την κοινοπραξία Dentsu / ISID Public DX, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση του blockchain του Cardano για να βοηθήσει στην επαλήθευση των πληροφοριών, της εγκυρότητας και της νομιμότητας των ΜΜΕ και των μεμονωμένων εμπόρων, πέρασε το πρόγραμμα ανοικτών προτάσεων του εθνικού Ψηφιακού Οργανισμού της Ιαπωνίας.

Ενώ αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο της πρότασης και θα υπάρξει λίγος χρόνος πριν δοκιμαστεί η εφαρμογή της τεχνολογίας, αυτό σηματοδοτεί ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην περιοχή APAC για τη χρήση του Cardano εντός των ιδρυμάτων.

O Kuni (@leon_stake_pool)συνέβαλε σημαντικά σε αυτό το επίτευγμα, οπότε θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για τις τεράστιες προσπάθειές τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ (Μόνο Ιαπωνικά): Project Num. 08

Cardanoupdates.comεπιστρέφει με τη βοήθεια του Κοίου

Cardanoupdates.com αγωνίζεται εδώ και μήνες, σε σημείο που να υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για το κλείσιμο του χώρου. Ευτυχώς, για να αποφευχθεί ένα τέτοιο πρόωρο γεγονός και να διασφαλιστεί το μέλλον αυτού του ευρέως χρησιμοποιούμενου ιστότοπου, ο Κόιος(https://www.koios.rest/) η ομάδα έχει παρέμβει για να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας μέσω της χρήσης του API τους. πηγή

Παρεμβαίνοντας, η Koios επέτρεψε τώρα στον ιστότοπο να συνεχίσει να συλλέγει αλλαγές από όλα τα υποκαταστήματα των repos που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Cardano. Κάτι που θα συνεχίσει να βοηθά την κοινότητα να παρακολουθεί όλη τη σκληρή δουλειά που γίνεται για την ανάπτυξη του Cardano.

Ενημέρωση στα μέσα του μήνα Cardano360

Με το Vasil hard fork να έρχεται σε λίγες μόνο ημέρες (στις 22 Σεπτεμβρίου 2022), οι τεχνικές ομάδες στο IOHK και το Cardano Foundation έχουν συγκεντρώσει μια πολύ εκτιμημένη ενημέρωση ανάπτυξης στα μέσα του μήνα. Η ομάδα αφιέρωσε χρόνο για να εξηγήσει τι θα συνέβαινε εάν τα ανταλλακτήρια δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί, πώς θα μοιάζει η διαδρομή προς το hard fork event και τι να περιμένει μετά την εκδήλωση. Με αυτή τη νέα ενημέρωση δικτύου, το Cardano θα λάβει αρκετές εξελίξεις που η κοινότητα ανυπομονεί εδώ και μήνες. Cardano360

Το Ίδρυμα Cardano γιορτάζει την επέτειο ενός έτους από το σκληρό πιρούνι Alonzo.

Η κοινότητα Cardano γιόρτασε πρόσφατα την 1η επέτειο του σκληρού πιρουνιού Alonzo. Να προβληματιστούν σχετικά με τις σημαντικές βελτιώσεις και την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων έξυπνων συμβάσεων. Εδώ είναι ένα Twitter thread από το Ίδρυμα Καρντάνο αναδεικνύοντας τι σήμαινε ο Αλόνζο για τον Καρντάνο.

Ιστορίες Πρεσβευτών, Περιοδικό #29: Λούσι Κλίφτον & Έβανς Κισάνγκα

Αυτή την εβδομάδα, είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε για άλλη μια φορά δύο νέες Ιστορίες πρεσβευτών. Αυτή τη φορά σας φέρνουμε τις ιστορίες της Λούσι Κλίφτον και του Έβανς Κισάνγκα. Η Lucy έχει ενταχθεί στις τάξεις του Πρέσβη ως διοργανωτής συναντήσεων και ο Evans ως μεταφραστής. Οι ιστορίες τους όχι μόνο δίνουν μια εικόνα για το πώς συμβάλλουν στην περαιτέρω πρόοδο του οικοσυστήματός μας, αλλά και σας δίνουν μια μικρή ματιά στην προσωπική τους ζωή. Ελπίζουμε να σας αρέσει να διαβάζετε τις ιστορίες τους όσο και να τους παίρνουμε συνέντευξη.

##Cardano Reddit Κορυφαία 9 πιο αφοσιωμένα θέματα

Παρακάτω είναι τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στο Reddit

Cardano Φόρουμ Top 9 Κορυφαία αναφερόμενα θέματα119

Θέματα που έχουν λάβει τα περισσότερα κλικ από εξωτερικές πηγές. (τελευταίες 10 ημέρες)

Θέμα & Κλικ

Cardano Blockchain insights

TPS: συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο

Ένα μέτρο του επιπέδου δραστηριότητας σε μια αλυσίδα μπλοκ. Επειδή η αλυσίδα μπλοκ συναλλαγές διαφέρουν από τις παραδοσιακές πληρωμές (και μεταξύ συστημάτων) λόγω της λειτουργικότητας και του όγκου τους, απόδοση είναι μια καλύτερη μέτρηση. Ενώ το TPS του Ethereum εξετάζει μόνο μεμονωμένες συναλλαγές, το EUTXOτο λογιστικό μοντέλο επιτρέπει τη συμπερίληψη πολλαπλών συναλλαγών σε μία μόνο. Το TPS του Cardano, επομένως, δεν μπορεί να συγκριθεί με ακρίβεια με το TPS του Ethereum ως 1:1.

Πρόσφατα πραγματοποιηθείσες συναντήσεις

Άλλες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο:

 • 05 Ιουλίου 2022| Cardano Catalyst Women: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα χάρη στο blockchain;
 • 16 Ιουλίου 2022| Συνάντηση Καρντάνο Σιάτλ. Meetup.com

Εδώ είναι δύο εικόνες από τη συνάντηση του Σιάτλ. Για περισσότερες φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή, ανατρέξτε στο θέμαCardano Forum

*20 Ιουλίου 2022| Συνάντηση Μπρισμπέιν Καρντάνο. Meetup.com
*22 Ιουλίου 2022| Συνάντηση Καρντάνο Νότια Φλόριντα. Meetup.com

###Συνάντηση Καρντάνο Άμστερνταμ

Ο Denicio Bute, Διευθυντής Κοινότητας, παρευρέθηκε στη Συνάντηση του Άμστερνταμ, η οποία φιλοξενήθηκε από τον Κόμβο του Άμστερνταμ, την περασμένη Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση προσέλκυσε περίπου 20 συμμετέχοντες. Μεταξύ αυτών ήταν ομιλητές iohk (Μάνουελ Τσακραβάρτι &Thomas Vellekoop) και ομιλητές του έργου Empowa (Γκλεν Τζόρνταν & Γκρεγκ Σνάιντερ)

Η ομάδα empowa έκανε μια παρουσίαση περιγράφοντας τον οδικό χάρτη τους και ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι μόλις υπέγραψε συμφωνία με έναν εργολάβο στη Νιγηρία για την κατασκευή σπιτιών και στη Νιγηρία. Η ομάδα αφιέρωσε επίσης χρόνο για να εξηγήσει τη συνεργασία της με την World Mobile και πώς αυτό θα βοηθούσε στη συνδεσιμότητα με τα σπίτια που χτίζουν.

Το τελευταίο τμήμα της βραδιάς επικεντρώθηκε κυρίως στη δικτύωση. Εδώ, γίναμε μάρτυρες αλληλεπιδράσεων μεταξύ διαφόρων ομάδων και του προσωπικού από την IOHK και την Empowa. Ακόμη και ένας εκπρόσωπος από το Kracken Exchange, ο οποίος είναι ενθουσιασμένος με το Cardano και την κοινότητα, ήταν παρών.

Σε γενικές γραμμές, μια καλά οργανωμένη Συνάντηση! Οι παρουσιάσεις και οι συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων από τους ομιλητές ήταν εξαιρετικές. Το τμήμα δικτύωσης της εκδήλωσης εκτιμήθηκε επίσης ιδιαίτερα.

Σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν μια κάρτα Tangem, ευγενική προσφορά της Κοινοτικής Ομάδας.

Επερχόμενες εκδηλώσεις οικοσυστήματος (εσωτερικές / δημόσιες)

Το EMURGO θα φιλοξενήσει ένα ειδικό περίπτερο Cardano μαζί με το Ίδρυμα Cardano στο TOKEN2049 για να αναδείξει το Cardano ως την ιδανική πλατφόρμα blockchain για λύσεις και υπηρεσίες Web3.

Το TOKEN2049, που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, είναι η διακεκριμένη κορυφαία εκδήλωση της Εβδομάδας Κρυπτογράφησης Ασίας, με μια εβδομάδα διαφόρων παράλληλων εκδηλώσεων, δείπνων, πάρτι και συναντήσεων από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 σε όλη τη Σιγκαπούρη. Το ίδιο το TOKEN2049 θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2022 στο Marina Bay Sands.

Πρόσφατα πραγματοποιηθείσες κλήσεις πρέσβεων

 • 10 Αυγούστου 2022 Open Moderator Call
 • 10 Αυγούστου 2022 Open Translator Call
 • 17Αυγούστου 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 17 Αυγούστου 2022 Open Content Creator Call
 • 18 Αυγούστου 2022 Monthly Ambassador Call
 • 31 Αυγούστου 2022 Open Translator Call
 • 31 Αυγούστου 2022 Open Moderator Call
 • 7 Σεπτεμβρίου 2022 Open Content Creator Call
 • 7 Σεπτεμβρίου 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 15 Σεπτεμβρίου 2022 Monthly Ambassador Call

Δεκαπενθήμερη συνάντηση συντακτών CIP στο Discord

Ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε συναντήσεις συντακτών CIP; Εγγραφείτε στο κανάλι Discordγια να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την ενδιαφέρουσα κοινότητα όπου συζητούνται ιδέες και προτεινόμενες αλλαγές.

Καρντάνο Βίκι

Μέγεθος πισίνας και ανταμοιβές

Η πισίνα ανταμείβεται για την παραγωγή μπλοκ. Αν θέλετε να λαμβάνετε ανταμοιβές σε κάθε εποχή, πρέπει να βρείτε μια ομάδα που έχει αρκετά μεγάλο ποντάρισμα. Οι ομάδες με χαμηλό ποντάρισμα δεν θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα μπλοκ σε κάθε εποχή, οπότε δεν θα λάβουν ανταμοιβή.

Δεν είναι έξυπνο να ανατίθεται σε μια πισίνα που είναι υπερκορεσμένη. Για να αποφευχθεί η ύπαρξη μεγάλων πισινών, υπάρχει ένα όριο στο μέγεθος των ανταμοιβών που μπορεί να κερδίσει μια πισίνα ανά εποχή. Εάν ο αριθμός των νομισμάτων ADA στην ομάδα υπερβαίνει αυτό που θεωρείται το σημείο κορεσμού, οι ανταμοιβές για τον χειριστή της πισίνας και τους παίκτες αρχίζουν να μειώνονται.

Το δίκτυο Cardano έχει σχεδιαστεί για να ανταμείβει τους στοίβες περίπου το 4,2% των κερμάτων ADA ετησίως από νομίσματα ADA που έχουν πονταριστεί. Οι μεγάλες πισίνες θα είναι πιο συνεπείς στην παραγωγή μπλοκ, οπότε οι ανταμοιβές θα είναι πιο συνεπείς. Οι μικρότερες πισίνες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διακύμανση στον αριθμό των μπλοκ που παράγονται, επομένως οι ανταμοιβές θα έχουν επίσης διακύμανση. Μπορεί οι ανταμοιβές να είναι υψηλότερες από τον μέσο όρο σε μια εποχή αλλά χαμηλότερες σε άλλες εποχές. Εάν η ομάδα είναι τυχερή, οι ανταμοιβές μπορεί να είναι υψηλότερες σε πιο διαδοχικές εποχές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόδοση της δεξαμενής πρέπει να τηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η απόδοση για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους θα είναι κοντά στον μέσο όρο, δηλαδή 4,2%. πηγή

Προβολέας για εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα

Η Πύλη προγραμματιστών δημιουργήθηκε για να προωθήσει ένα σπίτι για προγραμματιστές που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή εργαλείων και υπηρεσιών στο Cardano. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους προγραμματιστές όχι μόνο να συνεργάζονται σε έργα αλλά και να προβάλλουν τα έργα τους.

Η Πύλη προγραμματιστών φιλοδοξεί να γίνει μια αξιόπιστη πηγή όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Τα κοινοτικά έργα που εκτελούνται ήδη στο mainnet ενθαρρύνονται να προσθέσουν τα έργα τους στην Πύλη προγραμματιστών.

 • Voteaireεπιτρέπει σε όλους στο οικοσύστημα να δημιουργήσουν μια δημοσκόπηση. Όλα τα αποτελέσματα σταθμίζονται. Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι αποθηκεύονται δημόσια στην αλυσίδα.
 • NuFi Walletείναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών αλυσίδων χωρίς φύλαξη με DEX εντός εφαρμογής.
 • Dapps στο Cardanoπαρέχει πληροφορίες σε αποκεντρωμένες εφαρμογές στο Cardano. Δείτε τις συνολικές συναλλαγές, τις συνολικές δέσμες ενεργειών που είναι κλειδωμένες και τις κλήσεις δέσμης
 • Book Tokenείναι μια αγορά NFT για αγορά, ανάγνωση και πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων και ηχητικών βιβλίων.

Πληροφορίες δικτύου

Πηγη - Μετάφραση :greece: