🇬🇷 Cardano Community Digest - 5 September 2022

Καλώς ήρθατε στο Cardano Community Digest!

Δημοσιεύεται από την ομάδα της κοινότητας Cardano κάθε δύο εβδομάδες, αυτό το Digest θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με το έργο και το οικοσύστημα!

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε το Community Digest στο μέλλον απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγραφείτε εδώ!

Καυτά Θέματα της εβδομάδας

Επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία του Vasil hard fork combinator!

Το IOHK έχει τώρα επιβεβαιώσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 να είναι η πολυαναμενόμενη ημερομηνία του Vasil hard fork.
image

Τα περισσότερα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν ήδη αρχίσει να αναβαθμίζουν τους κόμβους τους στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επικείμενο hard fork με τόσο το IOHK όσο και το Ίδρυμα Cardano να αναμένουν μια απρόσκοπτη ενημέρωση.

Υπάρχει επίσης μια νέα ιστοσελίδα για άτομα που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επίπεδο ετοιμότητας οικοσυστήματος της αναβάθμισης Vasil, επιτρέποντας σε κάποιον να παρακολουθεί την τρέχουσα κατάσταση έναντι τριών παραμέτρων που απαιτούνται για την κυκλοφορία:

Επί του παρόντος, οι SPOs δημιουργούν περισσότερο από το 75% όλων των μπλοκ mainnet. Η πλειονότητα των 12 κορυφαίων ανταλλακτηρίων (όσον αφορά τη ρευστότητα) έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναβαθμίζονται, με αρκετά ήδη έτοιμα και τις μεγάλες πλατφόρμες DApp να αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε το ακόλουθο ιστολόγιο για μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε από την αναβάθμιση Του Vasil:

IOHK

To Καρντάνο πλησιάζει την αναβάθμιση του Vasil: τι να περιμένετε - IOHK Blog

Η αναβάθμιση Vasil θα φέρει αυξημένη λειτουργικότητα, απόδοση, επεκτασιμότητα και διαλειτουργικότητα στο Cardano μέσω νέων δυνατοτήτων και βελτιώσεων

Οι αρχικές βελτιώσεις από την αναβάθμιση του Cardano Vasil είναι ήδη ορατές!

Ο συνδυαστής hard fork (HFC) επιτρέπει στους χειριστές χώρου συγκέντρωσης να αναπτύξουν την ενημερωμένη βάση κώδικα εκ των προτέρων. Τα συναινετικά τμήματά του θα ενεργοποιηθούν στη συνέχεια στον αναφερόμενο χρόνο RF. Το Clio1 εξηγείται σε αυτό Twitter πηγή, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία απεικονίσεων, πώς η διοχέτευση κεφαλίδας μπλοκ στο mainnet Cardano έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το παρακάτω γράφημα απεικονίζει τη ροή σε πραγματικό χρόνο πολλών κόμβων αναμετάδοσης στο δίκτυο Cardano. Ο στόχος είναι να διανεμηθεί το μπλοκ σε όλους τους κόμβους παγκοσμίως σε ένα δευτερόλεπτο, το οποίο στην περίπτωση αυτή απέδωσε αρκετά καλά.

Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα, ο χρόνος παράδοσης έχει μειωθεί σημαντικά από τα μέσα Αυγούστου, όταν οι χειριστές της πισίνας άρχισαν να αναβαθμίζουν τους κόμβους για τον Vasil.

Το Project Catalyst και η λογοδοσία

«Το Project Catalyst είναι μια σειρά από funds υπό κοινοτική διαχείριση που ξεκινούν κάθε τρεις μήνες (δούναι και λαβείν) και τα οποία επιδιώκουν να χρηματοδοτήσουν ενδιαφέρουσες και καινοτόμες ιδέες που είναι χρήσιμες για την κοινότητα του Cardano. Η χρηματοδότηση αποφασίζεται μέσω σταθμισμένης ψήφου που εξαρτάται από τις συμμετοχές του ADA». (Πηγή)

Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση μιας ψηφοφορίας σε ολόκληρη την κοινότητα τα κεφάλαια διανέμονται σε άτομα / ομάδες για να οικοδομήσουν τις ιδέες τους. Όπως συμβαίνει με πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις, ένα εξαιρετικό σχέδιο ή ιδέα μερικές φορές δεν είναι αρκετό. Συχνά, η δημιουργία σύνθετων λύσεων απαιτεί περισσότερο χρόνο ή πόρους από ό,τι αναμενόταν. Αυτό είναι φυσικό. Πώς μπορεί λοιπόν η κοινότητα του cardano να επαληθεύσει εάν τα έργα εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους και να δει πόσα κεφάλαια χορηγήθηκαν;

 1. Πόσα κεφάλαια έχουν χορηγηθεί σε μια συγκεκριμένη ομάδα στο Project Catalyst;

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο https://www.lidonation.com/en/project-catalyst/groups που δημιούργησε ο πολύτιμος πρεσβευτής μας στο Cardano Darlington Wleh. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να δείτε το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που έλαβαν συγκεκριμένες ομάδες από το Project Catalyst. Σας συνιστούμε να ελέγξετε τον ιστότοπο.

 1. Πώς μπορεί η κοινότητα να επαληθεύσει εάν τα έργα εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους;

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες σε αυτό το έγγραφο. Παρέχει μια επισκόπηση όλων των χρηματοδοτούμενων έργων ανά fund και ένα ξεχωριστό φύλλο που περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η λογοδοσία των έργων και η παρακολούθηση της προόδου τους είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του Project Catalyst.

Το Καρντάνο καταλαμβάνει τη Νο.1 θέση Top Brand Intimacy Report 2022

Συγκεντρώνοντας βαθμολογία πηλίκου 52.6, το Cardano κατέλαβε την κορυφαία θέση μάρκας κρυπτογράφησης, ξεπερνώντας το Bitcoin στο MBLM Top Brand Intimacy 2022 έκθεση. Η έκθεση σηματοδότησε την πρώτη φορά που τα κρυπτονομίσματα συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων να καταλαμβάνει την όγδοη θέση από 19 κλάδους.

Συνολικά, το Cardano κατέλαβε την 26η θέση, ξεπερνώντας άλλες mainstream μάρκες όπως η Ford και η IBM.

Η μελέτη brand intimacy της MBLM επικεντρώνεται στις μεγαλύτερες μάρκες με βάση τα συναισθήματα, με την έρευνα να μετρά την οικειότητα εξετάζοντας την ένταση, τα αρχέτυπα και τα στάδια με βάση μια βαθμολογία πηλίκου μεταξύ 0 και 100. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο έντονη είναι η συναισθηματική σχέση με μια μάρκα.

Τουλάχιστον, η έκθεση δείχνει πόσο παθιασμένη είναι η κοινότητα Cardano και χρησιμεύει ως απόδειξη για το πόσο μακριά έχει φτάσει το οικοσύστημα ως αποτέλεσμα όλων των εκπληκτικών συνεισφορών από τα αστρικά μέλη της κοινότητάς μας.

Ambassador Stories, Journal #28: Sebastián Aravena & Theodoros Morisis

Αυτή την εβδομάδα, είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε για άλλη μια φορά δύο νέες Ιστορίες πρεσβευτών. Αυτή τη φορά σας μεταφέρουμε τις ιστορίες του Σεμπαστιάν Αραβενά & του Θεόδωρου Μορίση. Ο Sebastián έχει ενταχθεί στις τάξεις του Πρέσβη ως Δημιουργός Περιεχομένου και ο Θεόδωρος ως Διοργανωτής Συναντήσεων. Οι ιστορίες τους όχι μόνο δίνουν μια εικόνα για το πώς συμβάλλουν στην περαιτέρω πρόοδο του οικοσυστήματός μας, αλλά και σας δίνουν μια μικρή ματιά στην προσωπική τους ζωή. Ελπίζουμε να σας αρέσει να διαβάζετε τις ιστορίες τους όσο και να τους παίρνουμε συνέντευξη.

Cardano Reddit Κορυφαία 10 πιο αφοσιωμένα θέματα

Παρακάτω είναι τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στο Reddit

Φόρουμ Cardano Κορυφαία 9 κορυφαία αναφερόμενα θέματα

Θέματα που έχουν λάβει τα περισσότερα κλικ από εξωτερικές πηγές. (τελευταίες 10 ημέρες)

Κλικ σε θέματα

Πληροφορίες για την αλυσίδα μπλοκ του Cardano

EVM: Εικονική μηχανή Ethereum

Μια υπολογιστική μηχανή που λειτουργεί ως αποκεντρωμένος υπολογιστής με εκατομμύρια έργα που μπορούν να εκτελεστούν. Χρησιμεύει ως βάση για το πλήρες λειτουργικό σύστημα του Ethereum. Το EVM είναι το συστατικό του Ethereum που χειρίζεται την εκτέλεση και την ανάπτυξη έξυπνων συμβολέων.

Πρόσφατα πραγματοποιηθείσες συναντήσεις

Άλλες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο:

 • 29 June 2022 Decentralized Finance - DeFi on Cardano and other Layer 1
  Blockchains. This MeetUp will be hosted on YouTube. For more information, please visit Meetup.com
 • 29 June 2022|Cardano Blockchain - DC/MD/VA (Now Virtual!). Meetup.com
 • 05 July 2022|Cardano Catalyst Women: How can we address social & environmental issues thanks to blockchain?
 • 16 July 2022|Cardano Seattle Meetup. Meetup.com

Εδώ είναι δύο εικόνες από τη συνάντηση του Σιάτλ. Για περισσότερες φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή, ανατρέξτε στο θέμα Cardano Forum

 • 20 July 2022|Brisbane Cardano Meetup. Meetup.com
 • 22 July 2022|Cardano South Florida Meetup. Meetup.com|

Επερχόμενες εκδηλώσεις οικοσυστήματος (εσωτερικές / δημόσιες)

 • 08 September 2022|Cardano Meetup Amsterdam. More info
 • 8-9 October 2022|CNFT Con in Las Vegas. More info
 • 14-15 October 2022|Rare Bloom event at the Gaylord Rockies, Colorado. More info
 • 19-21 November 2022|Cardano Summit 2022. More info

Ambassador Calls που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα

 • 06 July 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 06 July 2022 Open Content Creator Call
 • 27 July 2022 Open Content Creator Call
 • 27 July 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 10 August 2022 Open Moderator Call
 • 10 August 2022 Open Translator Call
 • 17 August 2022 Open Meetup Organizer Call
 • 17 August 2022 Open Content Creator Call
 • 18 August 2022 Monthly Ambassador Call
 • 31 August 2022 Open Translator Call
 • 31 August 2022 Open Moderator Call

Συνάντηση συντακτών CIP δύο εβδομάδων για το Discord

Ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε συναντήσεις συντακτών CIP; Εγγραφείτε στο κανάλι Discord για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την ενδιαφέρουσα κοινότητα όπου συζητούνται ιδέες και προτεινόμενες αλλαγές.

Καρντάνο Wίκι

Τύχη (ουροβόρος)

Το συνολικό μερίδιο μιας ομάδας αποτελείται από νομίσματα ADA του χειριστή της πισίνας (ενέχυρο) και εξουσιοδοτημένα νομίσματα ADA. Το μέγεθος της πισίνας καθορίζει τις πιθανότητες της κοινοπραξίας να γίνει ηγέτης των χρονοθυρίδων και να δημιουργήσει ένα νέο μπλοκ στις εκχωρημένες χρονοθυρίδες. Ωστόσο, η πιθανότητα δεν είναι καθαρά ανάλογη με το μέγεθος της πισίνας. Για χάρη της ασφάλειας του πρωτοκόλλου, ένα στοιχείο τύχης μπαίνει στο παιχνίδι.

Ας πούμε ότι, με βάση έναν υπολογισμό που λαμβάνει υπόψη το αναλογικό μέγεθος των πισίνων, μια δεδομένη ομάδα έχει 40 υποδοχές σε μια εποχή στην οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μπλοκ. Αυτός είναι ο αναμενόμενος αριθμός. Ωστόσο, λόγω της τυχαιότητας, μπορεί να συμβεί σε ένα κοινό ταμείο να εκχωρηθεί μεγαλύτερος ή μικρότερος αριθμός χρονοθυρίδων. Στο τέλος, η πισίνα μπορεί να δημιουργήσει είτε 45 είτε 35 μπλοκ. Η απόδοση της πισίνας υπολογίζεται ως ο αριθμός των μπλοκ που έχει δημιουργήσει μια ομάδα σε μια δεδομένη εποχή, διαιρούμενος με τον αναμενόμενο αριθμό μπλοκ.

Όταν η πισίνα έχει δημιουργήσει 45 μπλοκ, η απόδοσή της είναι 112,5%. Όταν έχει δημιουργήσει μόνο 35 μπλοκ, η απόδοσή του είναι 87,5%. Η ανταμοιβή της πισίνας ανά εποχή αντικατοπτρίζει την απόδοση της πισίνας, οπότε μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν έχει σημασία αν μια ομάδα είναι επί του παρόντος πάνω ή κάτω από το 100% της αναμενόμενης απόδοσης. Μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η τυχαιότητα είναι δίκαιη, οπότε η απόδοση αναμένεται να είναι ~ 100% υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα δημιουργεί μπλοκ σε όλες τις εκχωρημένες υποδοχές.
Πηγή

Προβολέας για εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα

Η Πύλη προγραμματιστών δημιουργήθηκε για να προωθήσει ένα σπίτι για προγραμματιστές που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή εργαλείων και υπηρεσιών στο Cardano. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους προγραμματιστές όχι μόνο να συνεργάζονται σε έργα αλλά και να προβάλλουν τα έργα τους.

Η Πύλη προγραμματιστών φιλοδοξεί να γίνει μια αξιόπιστη πηγή όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Τα κοινοτικά έργα που εκτελούνται ήδη στο mainnet ενθαρρύνονται να προσθέσουν τα έργα τους στην Πύλη προγραμματιστών.

 • Flint Walletείναι ένα φιλικό πορτοφόλι για DeFi και NFT. Ως ελαφρύ πορτοφόλι, το Flint σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα πολλά περιουσιακά στοιχεία από διαφορετικές αλυσίδες στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
 • NOWPaymentsπάροχος πύλης πληρωμής για την αποδοχή πληρωμών ADA και δωρεών ada.
 • Cardano Scanένας συνδυασμός εξερεύνησης μπλοκ και εργαλείου πισίνας, χρησιμοποιεί τη δική του εφαρμογή του db-sync.
 • Eternl το εναλλακτικό πορτοφόλι φωτός Cardano στο πρόγραμμα περιήγησης. Στοχεύει στην προσθήκη χαρακτηριστικών που ζητούνται περισσότερο από την κοινότητα Cardano.

Πληροφορίες δικτύου

Πηγή - Μετάφραση :greece:

2 Likes

Thank you for Translating, @CardanoChefPool

1 Like

Thank you for putting together this amazing newsletter every 2 weeks Mr Denicio!!!

Funny thing is that it’s the first time i translate a Cardano document and i also had to translate my name :joy:

You made me feel important there for a second sir, thank you :sweat_smile: :heart: