🇬🇷 Cardano Community Digest - 13 Ιουνίου 2022

Καλώς ήρθατε στο ενημερωτικό δελτίο της κοινότητας Cardano !

Δημοσιεύεται από την ομάδα της κοινότητας Cardano κάθε δύο εβδομάδες, αυτό το ενημερωτικό δελτίο θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σχετικά με το έργο!

Για μερικές εντυπώσεις από την εκδήλωση Consensus 2022, δείτε την ανάρτησή μας στο φόρουμ εδώ:

(επίσης μερικές φωτογραφίες της κοινότητας)

Παρουσιάζοντας το Lace 1.0 , τη νέα πλατφόρμα ελαφρού πορτοφολιού από την Input Output, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Consensus 2022

Σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί διάφορους χρήστες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την υποδομή του Cardano για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία του πορτοφολιού τους, το Lace θα επιτρέψει σε όλους να γίνουν μέρος του χώρου κρυπτογράφησης. Το ελαφρύ πορτοφόλι θα προσφέρει απαράμιλλη ασφάλεια και λειτουργικότητα. Έτσι, είτε είστε χρήστης με γνώσεις κρυπτογράφησης, ενθουσιώδης, κάτοχος ada ή αρχάριος, το Lace 1.0 θα προσφέρει μια φιλική και διαισθητική εμπειρία:

• αποθηκεύστε τα χρήματά σας με ασφάλεια

• πραγματοποιήστε συναλλαγές και πραγματοποιήστε πληρωμές

• αποθηκεύστε και προβάλετε τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά σας (NFT)

• ανάθεση συμμετοχής

• αλληλεπιδρούν με διαφορετικές εφαρμογές DApp

Διαβάστε περισσότερα για το Lace εδώ 8 στο blog που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το IOG

Plutus Community Docs : ένας νέος ιστότοπος τεκμηρίωσης για προγραμματιστές, από τους προγραμματιστές

Καθώς η γλωσσα Plutus ωριμάζει, αυτός ο νέος ιστότοπος τεκμηρίωσης που βασίζεται στην κοινότητα θα προσφέρει μια πολύτιμη πηγή τεκμηρίωσης από προγραμματιστές που χτίζουν στο Cardano.

Όλοι οι προγραμματιστές μπορούν να περιμένουν έναν τόνο περισσότερου περιεχομένου στο PCD σχετικά με το Plutus και το Marlowe, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων και νέων οδηγών βιομηχανικών προτύπων για να μπουν στην ανάπτυξη. Το IOG θα βοηθήσει στη διοργάνωση προκλήσεων για τον πληθυσμό της τοποθεσίας προς το μέγιστο όφελος της κοινότητας Cardano. Διαβάστε ολόκληρο το blog εδώ 2

Νέα κυκλοφορία του Open-Source Cardano Web3 Decentralized Applications Tool Stack

1600×476 82.4 KB

Η Emurgo και το Ίδρυμα Cardano ανακοίνωσαν πρόσφατα την κυκλοφορία μιας αποκεντρωμένης λύσης υποστήριξης εφαρμογών (DAB), για την κοινότητα προγραμματιστών του Web3 του Cardano.

Η νέα λύση DAB που κυκλοφόρησε είναι ένα MVP (Ελάχιστο βιώσιμο προϊόν) που παρέχει μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα στους προγραμματιστές του Cardano για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps) στο blockchain του Cardano. Διαβάστε περισσότερα για το DAB που κυκλοφόρησε πρόσφατα
Εβδομαδιαία αναφορά ανάπτυξης από 10-06-2022

1600×890 94 KB

Κάθε εβδομάδα το IOG δημοσιεύει μια συνοπτική εβδομαδιαία αναφορά ανάπτυξης υψηλού επιπέδου.

Στην αναφορά αυτής της εβδομάδας, διαβάσαμε για την κλιμάκωση, τα πορτοφόλια και τις υπηρεσίες, τα έξυπνα συμβόλαια και τον κόμβο Cardano. Δείτε την πλήρη έκθεση εδώ 1
Η φόρμα αίτησης αντιπροσωπείας CF είναι ανοιχτή για τον επόμενο γύρο (Ιούλιος 2022)

• Σε περίπτωση που το χάσατε, η φόρμα αίτησης του Ιδρύματος Cardano είναι ανοιχτή για τον επόμενο γύρο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022. Η φόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 26 Ιουνίου 2022, στις 22:00. (GMT+2). Βρείτε εδώ 2 την ανακοίνωσή μας και έναν σύνδεσμο για την αίτηση συμμετοχής.

• Ως μέρος της νέας στρατηγικής αντιπροσωπειών, το Ίδρυμα Cardano εξέτασε προηγουμένως τι κάνουν οι ομάδες ενώ έχουν το delegation. Με βάση τα ευρήματα, 296 ομάδες επιλέχθηκαν αυτόν τον γύρο για να λάβουν μια τιμητική διάκριση και μια σύντομη λίστα 73 ομάδων για την εξαιρετική συνεισφορά τους. Δείτε εδώ 1 την επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ του Cardano
Cardano Reddit Τοπ 2 πιο ενδιαφέροντα θέματα

Παρακάτω είναι τα πιο ενδιαφέροντα θέματα στο Reddit

• Δεν ξεκίνησε καν… και είναι ήδη το πιο προηγμένο, σταθερό και ασφαλές blockchain. Πηγή δημοσίευσης 1

• Το Cardano είναι 110.848 φορές πιο ενεργειακά αποδοτικό από το Bitcoin. Πηγή ανάρτησης

Καυτά θέματα του φόρουμ Cardano

• Καθώς η κοινότητά μας συνεχίζει να αναπτύσσεται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται στο χώρο μας, είναι πάντα καλό (από καιρό σε καιρό) να ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

• Αν και τίποτα δεν είναι αλάνθαστο, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες καθώς και έχοντας μια γενική επίγνωση των απειλών που υπάρχουν εκεί έξω, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κρυπτονομίσματα με περισσότερη ησυχία και λιγότερο κίνδυνο να πέσετε θύμα απάτης, κλοπής και απάτης.

• Ακολουθούν αρκετές αναρτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στην ασφαλή πλοήγηση στο τοπίο κρυπτογράφησης και στη διατήρηση των περιουσιακών σας στοιχείων ασφαλή. Πώς να είμαι ασφαλής στο διαδίκτυο; - Προσοχή στις απάτες κρυπτογράφησης!

Cardano Stay Safe Περιεχόμενο [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] Εκπαίδευση

Cardano Stay Safe Content Ο παγκόσμιος ιστός ήταν πηγή πληροφοριών ήδη από το 1993. Ενώ το Διαδίκτυο μπορεί να υπερηφανεύεται για άφθονες πληροφορίες, φιλοξενεί επίσης κακούς ηθοποιούς που εκτελούν παράνομες και κακόβουλες δραστηριότητες. Από τραπεζικές επιστολές και επιστολές κληρονομιάς, πλαστά προϊόντα, απατεώνες έως ransomware – εσείς το πείτε. Η εποχή του «bootstrap» Byron του Cardano αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Ως οικοσύστημα και κοινότητα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση στο διαδίκτυο και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Τώρα με τη Shelley ακριβώς γύρω από τη συνεργασία…
IOHK Support

Οδηγίες κυβερνοασφάλειας για χρήστες Cardano 1

Keeping your computer secure from threats is critical for keeping your cryptocurrencies safe. Always be sure to take preventive measures to mitigate the risk of having your computer compromised an…

Πρόσφατες συναντήσεις
Στις 4 Ιουνίου, η πολυαναμενόμενη δεύτερη εκδήλωση της κοινότητας Cardano στο Kyushu πραγματοποιήθηκε στα Mika Studios, έναν χώρο εκδηλώσεων στην πόλη Fukuoka. 13 μέλη της κοινότητας ήταν παρόντες, συμπεριλαμβανομένου του κοινοτικού διευθυντή Andrew Charalambous. Η εκδήλωση σχεδιάστηκε όταν ο Andrew επισκέφτηκε το Τόκιο για την Έκθεση Blockchain, κατά την οποία, μαζί με άλλα μέλη της κοινότητας, αποφάσισε ότι θα ήταν τώρα μια φανταστική στιγμή να ξεκινήσουν τακτικές κοινοτικές εκδηλώσεις στην περιοχή Kyushu, δεδομένου ότι οι περιορισμοί εκδηλώσεων είχαν πλέον χαλαρώσει.

162539120514281920×1440 280 KB

Υπήρχε ένας φανταστικός συνδυασμός βετεράνων μελών της κοινότητας και νεοφερμένων που μόλις είχαν ανακαλύψει το Cardano και το οικοσύστημά του, δημιουργώντας την τέλεια ευκαιρία στον Andrew να εκπροσωπήσει το Ίδρυμα Cardano και να δημιουργήσει μια άλλη γέφυρα που συνδέει το Ίδρυμα με την ιαπωνική κοινότητα.

1280×960 319 KB

Ο Andrew μίλησε εν συντομία για το ρόλο του στο Ίδρυμα Cardano και τα σχέδιά του να βοηθήσει στην ενίσχυση της κοινοτικής ανάπτυξης και υποστήριξης προς τα εμπρός, καθώς και ακούγοντας τα μέλη της κοινότητας να βρουν στρατηγικές για την καλύτερη ενίσχυση των κοινοτικών προσπαθειών στην Ιαπωνία και την Ασία.

Προσεχείς εκδηλώσεις οικοσυστήματος (εσωτερικές/δημόσιες):

• 13 Ιουνίου 2022 Εργαστήριο προγραμματιστών και hackathon με τις προκλήσεις Marlowe and Plutus 1

• 18 Ιουνίου 2022 The London Cardano Social

• 20 Ιουνίου 2022 Συνάντηση Haskell Utrecht #2

• 27 Ιουνίου 2022 Παγκόσμια Εβδομάδα Εμπορίου (ομιλητής: Frederik Gregaard)

• 30 Ιουνίου 2022 Ινδονησία Premier Crypto Conference 2 (ομιλητής: Frederik Gregaard)

• 14-15 Οκτωβρίου 2022 The Rare Bloom Event

Πρόσφατες κλησεις των Πρέσβευτων

• 4 Μαΐου 2022 Ανοίξτε την κλήση διοργανωτή συνάντησης

• 4 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση δημιουργού περιεχομένου

• 18 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση επόπτη

• 18 Μαΐου 2022 Ανοιχτή κλήση μεταφραστή

• 19 Μαΐου 2022 Μηνιαίο Κλήση Πρέσβη Μάη

Ανερχόμενες κλησεις των Πρέσβευτων:

15 June 2022 Open Content Creator Call

Πληροφορίες για το Cardano Blockchain

Source: Ouroboros | Essential Cardano

|579x380.459222044606861510×992 122 KB

Μεταφραση απο