Cardano dutch may 2021

Hello Everyone,

I’m new on the Cardano Forum.
Q: Is there a Dutch speaking Cardano community on this Forum ?
Gr,
Bart

Hey and welcome @Ilect

I think there is a dutch Telegram channel Telegram: Contact @CardanoDutchOfficial

Cheers
Fabian

Thanks Fabian,

;-( I don’t have Telegram.

Are you from Europe ?
Regards,
Bart

Wordt wel eens tijd dat we een NL afdeling krijgen hier. Er zijn echter een aantal voorwaarden. We dienen sowieso met meerdere te zijn en een aanvraag in te dienen. Welkom bij de familie Ilect

Hallo Robbie,
Bij Reddit zijn er wel Nederlandse Cardano Communities. Maar dat zijn er inderdaad erg weinig. Ben je ook fan van Charles H. ?
Ik wil wat gaan uitproberen op de cardano Stakepool. Heb jij daar ervaring mee?
Mag ik vragen wat jouw achtergrond is?
Ik kom zelf uit de (mond)zorg / tandtechniek/ tandprothetiek.
Gisteren heb ik de Daedalus Wallet geïnstalleerd op mijn PC. Zijn er in nederland Cardano’s te koop bij een BTC bedrijf, zoals BitMyMoney? of Uphold? Ik heb nu wat Ada’s op een exchange staan, die moet ik iedere keer omruilen voor euro’s als ik er wat mee wil. Wat dat betreft is Cardano een uitkomst.
Mvgr,
Bart

Je kunt gewoon Cardano Ada kopen op bijvoorbeeld Kraken.com of Coinbase.com. Met Kraken kun je een Sepa overboeking doen en met Coinbase kun je met iDeal betalen. Met beide exchanges kun je direct Ada’s opnemen en storten in je Daedalus/Yoroi wallet.

Ik zou gewoon kopen via Binance. Maar Kraken en Coinbase zijn ook mogelijk. Ik heb afgelopen jaar al eens een stakepool opgezet maar ik doe liever iets maken. Daarnaast komt er veel bij kijken. Je hebt enkele servers nodig om de node en relays op te laten draaien. Natuurlijk dien je ook mensen te hebben die willen staken. Ben dus wachtende tot de smart contracts live gaan. Via Binance kun je ook met Creditcard en SEPA kopen. Je kunt ze zoals Flippy aangeeft gelijk op je Yoroi of Daedalus wallet zitten. Als je tokens op de exchanges laat staan zijn ze je nog niet je eigendom. Je hebt ze dan wel gekocht maar ze staan op een wallet van hun. Je hebt immers geen keys of wachtwoord. Ik ben zelf werkzaam in de financiele sector met een IT achtergrond.

Hai Flip,
Bedankt voor de feedback.
Ik heb wel een keer een poging gedaan om bij Coinbase / Kraken te registreren. Met de nieuwe regelgeving moet ik weer die hele NYC klimrek in ;-(
Maar ik denk toch dat ik er maar aan moet geloven. Het lijkt mij idd. wel handig om vanuit Kraken of Coinbase te handelen.
Zijn kraken en Coinbase Amerikaanse bedijven?
Gr,
Bart

Hallo Robbie,

Ik heb al een Binance account. Al vanaf 2016-2017, toen ik met BTC begon. Maar ook hier moet ik eerst weer upgraden, de wallet aanpassen, NYC klimrek in, 2FA scherpstellen, Het is denk ik niet anders ;-( :face_with_raised_eyebrow:
Servers, Check, Mensen die willen staken, check. Het plan ligt klaar.
Ik heb een back-end administratot, die mijn servers beheerd. Een ouderwetse witte hacker. Hij zorgt ervoor dat mijn nodes, data, relays, certificaten, etc. goed functioneert. Mijn DB is ook bijna gereed. Nu alleen nog kijken hoe ik van A naar B moet lopen…
Bedankt ,
gr, Bart

Ja, beide Amerikaans.

Dat is mooi. KYC zal toch iedereen aan moeten geloven uiteindelijk. Er zijn wel enkele Chinese Exchanges die niet zo moeilijk doen
maar dat is altijd risky. Maar als je alles al hebt wat zoek je dan eigenlijk. Moet je een indicatie hebben van wat het je oplevert van een andere stakepool?

Hai Robbie,
Is dit nu een prive Reply ?
Ik moet er nog even inkomen;-)
Er is nog 1 ding wat ik moet uitzoeken voor mijn project.
Het Juridische kader. Ik wil persoonsgegeven met medische data implementeren op de Cardano Blockchain
Maar ik hik een beetje tegen de AVG privacywet aan :man_shrugging:
Maar ik ben er bijna.
Gr,
Bart

Verder kreeg ik een tip van een Cardano Stake-Pool operator om eens naar deze website te kijken

Onze data van onze cliënten staat op onze beveiligde server. Hij zei
Probeer de medische data op de server te Hashen , waarmee ik de data op onze eigen server kan behouden.
Dan moet ik alleen wel wat leren van Python. En dat duurt nog even…
Gr,
Bart

Nee je antwoord gewoon op het forum. Je zult eerst na moeten gaan in het kader van de AVG wat hun eisen zijn. Evt bij hun IT/Juridische afdeling. Wat is vereist, welke mate van beveiliging. En hoe tegenover blockchain staan met een netwerk als Cardano.

Is dit niet meer wat je zoekt: cryptohash-sha256: Fast, pure and practical SHA-256 implementation . Zeker gezien je een stakepool gaat draaien.

Robbie,
Even een andere kwestie. Bedankt voor je feedback trouwens.
Ik las net op mijn gmail account een verhaal over iemand die 2K ADA kwijt was geraakt aan een scammer met een stakepool. Hij had via Coinbase 2K overgemaakt naar een stakepooler. Direct daarna, Hoppa 2K verdwenen aan ADA. Hebben jullie hier wel vaker van gehoord ? Hebben jullie iets meegemaakt met scammen persoonlijk? Dit is dus ook mijn angst altijd. Ook al heb ik nog steeds voldoende Crypto overgehouden vanuit 2017 :grinning_face_with_smiling_eyes:
Ik ben nog nooit gescamd. Maar ik draai op dezelfde server met mijn backend administrator, waar ook mijn medische data van mijn patiénten opstaan. Dus dat zit wel goed, denk ik. altahans voorlopig.
Wat is jullie mening hierin ?
Gr,
Bart

Ja maar kijk, als jij een goede stakepool selecteert, ook daar doe je je research. Hoeveel ADA ga je staken, wat is de interest, hoe zit het met zijn pledge en registratiekosten etc. Van de andere kant, als je gaat staken blijft alles gewoon je eigendom. Je geeft niemand je tokens. Zo gaat dat niet. ADA blijft altijd je eigendom ook als je hem in een pool aanbiedt. Je kunt het elk moment opnemen en gebruiken.

Een stakingpool moet je zien als een grote bingohal. Elke $ADA token draagt een zeg maar ticket met zich mee. Als je doet staken zeg je eigenlijk, hier gebruik mn ticket maar, het nummertje. Die komt in een grote bak en heeft kans om een block te winnen. Hoe meer nummertjes hoe meer kans op een prijs. De prijs bestaat uit het winnen van de block met bijhorende $ADA, welke dan naar rato weer onderverdeeld wordt aan de betreffende stakepoolhouders.

In de casus die jij schets, naar het lijkt, zal die hem wel zo $ADA toegestuurd hebben, dus gewoon de tokens, fysiek toegestuurd. $ADA blijft altijd van jezelf.

Staken doe je ook alleen via de officiële Yoroi wallet of Daedalus. Iemand kan ook software nabouwen en verspreiden. Dus zoals alles op internet en zeker met geld, goed je ogen en oren openhouden. Van de ING, Rabobank etc krijg je ook vaak rommel toegstuurd. Het is helaas niet anders.

1 Like

Hai Robbie,
Ik wou dat ik er net zoveel verstand van had als jou :unamused:
Dat hele ICT / Hash / programmeertaal / etc etc.
Ik heb een heel plan klaarliggen, maar mijn eigen backend administrator heeft niets met BTC en Blockchain. Hij vind het eng/gevaarlijk. Het is te kraken/hacken. Maar dat vind hij ook van de Nederlandse overheid. dat is ook zo lek als een mandje. Hij is een ouderwetse “witte hacker”. Al jaren actief in de ICT in de (Mond)zorg. Hij is gewoon SUPER betrouwbaar. Maar hij praat net zo als mijn bevriende tandarts. Ze hebben het over een CAT4 bekabeling met een RAID 3 beveiliging. Ze hebben het over systeemconfiguratie van de 32bits HASH, over een Active Firewall met 24/7 redundan Backup op een accu. E ik begrijp daar allemaal niet zo veel van. Die gasten zijn zo ver in de ICT. En ik ben meer van het ontwikkelen van projecten op Database niveau. Dat heb ik klaar liggen. Maar nu moet het vertaald worden naar onze eigen server. Dat is de beveiliging die mijn Administrator wil en kan beveiligen. het is een 1-pitter. Geen personeel. Wat ik wil kost maanden aan programeerwerk, zo niet jaren zegt hij. En dat is nou juist iets waar ze geen tijd voor hebben. :frowning_face:
De medische data en de persoonsgegevens zijn goed beveilgd. Ook heb ik een UZI-pas op naam, Als ik ook nog een servercertificaat aanvraag, kan ik in de IIS webserver onder een Windows Operating System gaan werken. Heel leuk allemaal, en supertof. Maar ik denk dan toch wel dat het niet voor mij is weggelegd, als ik me niet eerst ga bijscholen. En zo jong ben ik nou ook weer niet.
Maar ik geef de hoop niet op :smiley:
Ik moet gewoon de juiste mensen vinden die mij op weg kunnen helpen op de Cardano Mainnet …

Hey gasten, klinkt alsof jullie bij mij moeten zijn.
Ik heb een telegram en een discord en run een StakePool. Al eventjes actief ook.

Mocht je meer info willen dan is dat mogelijk via www.staykpool.com en je kan dan via de telegram en discord ideeën uitwisselen.

En ja een NL afdeling op het Cardano forum is geen gek idee.

Bas

Hallo Bas,
Misschien toch eens tijd om discord/Telegram te installeren…
Heb ik beide niet :slightly_frowning_face:
Ik wil wel een aantal projecten met je bespreken.
Maar misschien beter even prive.
5491Ilectogfh3f@protonmail.com
Het is altijd wat makkelijker in het Nederlands.
Ik heb een plan klaar liggen, maar ik ben niet zo’n ICT/specialist. Ik ben meer van de ontwikkelen van projecten.
Ik ben Bart

Beste Bas,

Ik zit nu naar een podcast van Cardano Hotel te kijken, waarin jij een en ander verteld. Leuk, Je bent Fysiotherapeut. Ik ben werkzaam in de (Mond)zorg. En laat mijn project nou net te maken hebben met medische data / blockchain / private server… :wink:
Tot Horens,
Bart