🇵🇱 Pozdrowienia od pierwszego członka zespołu Fundacji Cardano z Afryki

Artykuł jest tłumaczeniem powitalnego wpisu @Victor_CF :nigeria: 🇳🇬 Greetings from CF’s first Africa-based team member

Cześć wszystkim!

Mam na imię Victor, dołączyłem do Fundacji Cardano na początku lipca 2020 roku jako Copywriter w dziale marketingu. Byłem zajęty wdrażaniem się, poznawaniem moich nowych kolegów i zanurzaniem się w wir pracy, ale mam nadzieję, że nie jest za późno, aby się wam wszystkim przedstawić.

A zatem, co dokładnie będę robić w Fundacji Cardano?

Odpowiadam za tworzenie i zarządzanie wieloplatformowymi i wielosegmentowymi strategiami dotyczącymi publikowanych treści. Moja praca polega na opracowywaniu tekstów marketingowych, treści i kampanii w celu poprawy świadomości marki i edukacji naszych odbiorców, ponieważ Fundacja realizuje jedną z głównych misji, jaką jest popularyzacja Cardano.

Większość mojej pracy będzie kręcić się wokół tworzenia przekonujących treści - postów w mediach społecznościowych, e-maili, filmów, seminariów internetowych, artykułów, reklam i wielu innych. Będę również zapewniał wsparcie redakcyjne, twórcze i pisemne innym członkom zespołu.

Jestem Nigeryjczykiem i mieszkam w tętniącym życiem mieście Lagos w południowej Nigerii. Jestem pierwszym Nigeryjczykiem, a także pierwszym zatrudnionym mieszkańcem Afryki w Fundacji Cardano w ogóle, wzbogacając różnorodność środowisk obecnych w Fundacji. Mam zaszczyt dołączyć do silnego zespołu 22 narodowości z całego świata.

Afryka jest bardzo strategicznym punktem dla Fundacji Cardano i jej ekosystemu. Po pierwsze, jest to bardzo młody demograficznie kontynent, którego mediana wieku szacuje się na około 20 lat. Afryka jest domem dla ponad 1,3 miliarda ludzi i oferuje wiele możliwości budowania zdecentralizowanej przyszłości od podstaw.

Fundacja Cardano jest liderem w kształtowaniu zrównoważonego rozwoju opartego na technologii blockchain. Fundacja jest otwarta na współpracę z 54 krajami afrykańskimi w celu ustanowienia solidnych zasad zarządzania, oceny istniejących przepisów i regulacji oraz kształtowania standardów prawnych i handlowych. Cardano ma ugruntowaną pozycję na kontynencie dzięki projektowi inauguracyjnej, całkowicie żeńskiej szkoły deweloperów blockchainowych Cardano, która zakończyła się ponad rok temu.

Nigeria dysponuje solidnym ekosystemem kryptowalut i blockchain złożonym z licznych start-upów, programistów, hodlerów, traderów i ewangelistów-entuzjastów technologii. Nigeria ma stale rosnącą społeczność Cardano, w tym nigeryjskiego ambasadora Cardano Joshuę Akpana w Port Harcourt. Będę również współpracował z nim i lokalną społecznością Cardano, aby jeszcze bardziej pogłębiać świadomość Cardano w tym kraju.

Przed dołączeniem do Fundacji Cardano pracowałem jako specjalista ds. komunikacji w fińskim startupie społecznościowym, który wśród swoich klientów miał firmy z listy Fortune 1000, takie jak Uber i Netflix. Wcześniej kierowałem nigeryjskim startupem wykorzystującym technologię blockchain do rozwiązania problemu elektryczności w Afryce Subsaharyjskiej. A jeszcze wcześniej zajmowałem stanowisko Lidera Komunikacji Blockchain w izraelskiej agencji PR i marketingu.

W wolnym czasie uwielbiam czytać, spędzać czas z rodziną, chodzić na występy lokalnego zespołu jazzowego, odbywać lekcje salsy (czy COVID-19 już może dać nam spokój?), majsterkować przy samochodzie, robić długie przejażdżki i uczyć się niemieckiego na Duolingo – w tej chwili utrzymuję 90-dniową serię, uwierzcie mi, niewiele rzeczy boli tak bardzo, jak przerwanie serii i konieczność rozpoczęcia wszystkiego od nowa.

Myślę, że to dobrze podsumowuje moje wprowadzenie.

Wielkie podziękowania dla zespołu Fundacji Cardano za sprawny proces wdrażania i niezwykle ciepłe powitanie. Ostatnie dwa tygodnie były dla mnie niesamowite i jestem przekonany, że nadal będę się cieszyć z bycia częścią zespołu i szerokiej społeczności Cardano.

//

Po więcej artykułów o Cardano po polsku zapraszamy do :poland: polskiej sekcji na forum Cardano . Serię filmów edukacyjnych o historii Cardano oraz o podstawach działania sieci opublikował Andrzej z kanału Dzienna Dawka Dyskomfortu. Chcesz porozmawiać, zapytać o Cardano po polsku? Odwiedź naszą :poland: społeczność na Telegramie, profil @CardanoPolska na Twitterze oraz Facebooku.

1 Like