Η DISH λανσάρει αποκεντρωμένο σύστημα αναγνώρισης και νομισμάτων πίστης που βασίζεται στην τεχνολογία Input Output Global (IOG) - Μεταφραση

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ DISH και IOG για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων blockchain για την προώθηση της υιοθέτησης αποκεντρωμένων τεχνολογιών στο οικοσύστημα DISH

Το DISH Network Corporation έκανε το πρώτο βήμα προς την έναρξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος νομισμάτων αναγνώρισης και αφοσίωσης που βασίζεται στην εταιρια Input Output Global (IOG) που σχεδίασε και ανέπτυξε την τεχνολογία του Cardano blockchain. Αυτό το πρώτο βήμα επιτρέπει δυνατότητες blockchain στην υποδομή του DISH μέσω των υπηρεσιών ταυτότητας του Atala PRISM και των εγγενών χαρακτηριστικών στοιχείων του Cardano.

Ο τελικός στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό και πλήρως ψηφιακό και αποκεντρωμένο πλαίσιο αναγνώρισης και αφοσίωσης που θα χτιστεί πρώτα στο blockchain τοθ Cardano.

Η DISH είναι μια εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης με έδρα το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά τη διάρκεια του Cardano Summit του 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IOG Charles Hoskinson ανακοίνωσε ότι και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν νέες λύσεις blockchain για να προωθήσουν την υιοθέτηση της αποκεντρωμένης τεχνολογίας καθολικού.

Αυτό το MVP είναι μέρος του έργου CRONUS, μιας μακροπρόθεσμης, καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ της IOG και της DISH για να καταστήσει το blockchain βασικό μέρος του οικοσυστήματος DISH και της συνολικής στρατηγικής του για τους καταναλωτές στο μέλλον.

Πώς λειτουργεί το CRONUS MVP ;

Το MVP αντιπροσωπεύει την αρχή ενός ταξιδιού προς τη δημιουργία ενός συστήματος πιστότητας που βασίζεται σε διακριτικά υποστήριξης που υποστηρίζεται από τεχνολογία blockchain. Το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι είναι η δυνατότητα κοπής κουπονιών αφοσίωσης στο blockchain του Cardano που αντιγράφουν το υπόλοιπο των νομισμάτων πίστης στο πρόγραμμα αφοσίωσης BoostOne του DISH.

Το Cardano παρακολουθεί το υπόλοιπο των νομισμάτων επιβράβευσης ή του Boostcoin™ που συγκεντρώνουν οι πελάτες και κόβει ή καίει τα μάρκα αφοσίωσης ανάλογα. Το υπόλοιπο του διακριτικού επιβράβευσης προσαρμόζεται σε μια νυχτερινή ομαδική λειτουργία, χρησιμοποιώντας ένα πορτοφόλι ελεγχόμενο από DISH. Το IOG δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό το πορτοφόλι. Για να αποφευχθεί η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προσωπικών πληροφοριών πελάτη, ο MVP αξιοποιεί τη βιβλιοθήκη Atala SDK για να δημιουργήσει ένα μη δημοσιευμένο αποκεντρωμένο αναγνωριστικό (DID).

Βασικές δυνατότητες MVP

Στην εναρξη της λειτουργιας του, το MVP θα προσφέρει αυτές τις δυνατότητες:

 • -Βάση δεδομένων λογιστικού λογαριασμού επιβράβευσης που παρακολουθεί τα Boostcoins και δείχνει πόσα μάρκες επιβράβευσης πρέπει να κοπούν/καούν, ώστε το υπόλοιπο του κουπονιού να ταιριάζει με το υπόλοιπο νομισμάτων πίστης.
 • -API για τη κοπή και τον έλεγχο των διακριτικών στο κεντρικό δίκτυο Cardano.
 • -Κεντρικό δίκτυο Cardano όπου κόβονται και καίγονται μάρκες επιβράβευσης σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχονται από τη βάση δεδομένων του καθολικού πιστότητας.
 • -Οργανωτικό πορτοφόλι DISH που περιέχει όλα τα Boostcoins. Το πορτοφόλι εκτελεί συναλλαγές κοπής και εγγραφής κατά τη διάρκεια νυχτερινών ομαδικών ενημερώσεων.
 • -Δημιουργία αδημοσίευτου DID για κάθε πελάτη. Αυτό το DID αντιστοιχίζεται στην κύρια μονάδα πελάτη, η οποία βρίσκεται εκτός του MVP. Τα DID δημιουργούνται με τη βιβλιοθήκη Atala SDK αλλά δεν δημοσιεύονται τα ίδια στο blockchain Cardano.

Το MVP περιλαμβάνει:

 • API για τη κοπή και τον έλεγχο των κουπονιών στην κύρια αλυσίδα μπλοκ Cardano
 • Νομισματοκοπείο/κάψτε μάρκες πίστης
 • Ερώτημα για τον συνολικό αριθμό των διακριτικών σε κυκλοφορία
 • API για τη βάση δεδομένων του καθολικού αφοσίωσης
 • Προσθέστε νομίσματα επιβράβευσης στον λογαριασμό ενός πελάτη
 • Αφαιρέστε νομίσματα επιβράβευσης από τον λογαριασμό ενός πελάτη
 • Ερώτηση υπολοίπου νομισμάτων πίστης και συναλλαγών κάθε πελάτη

Αυτό το MVP αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα σε ένα μεγάλο ταξίδι υιοθέτησης του blockchain. Αυτό το πρώτο βήμα αφορά την ενεργοποίηση της blockchain τεχνολογιας. Το DISH θα γίνει συμμετέχων στο οικοσύστημα του Cardano εκτελώντας διάφορους κόμβους, εκδίδοντας DID, κόβοντας και καίγοντας εγγενή περιουσιακά στοιχεία. Το επόμενο στάδιο θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση blockchain όπου οι χρήστες DISH θα εισαχθούν σιγά σιγά στις διαφορετικές πτυχές των οικοσυστημάτων του blockchain. Συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, της κατοχής πορτοφολιού.

MVP: ιστορίες χρηστών

Το CRONUS MVP ανοίγει μια σειρά ευκαιριών, τόσο για την ίδια την DISH όσο και για τον συνεργάτη ανάπτυξης της, την IOG. Αλλά τελικά, η πελατεία του DISH θα έχει το μεγαλύτερο όφελος. Το MVP επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής BoostOne να βλέπουν το συνολικό υπόλοιπο κερμάτων αφοσίωσης και τις συναλλαγές τους, για παράδειγμα.

Το MVP επιτρέπει επίσης μεγαλύτερο έλεγχο για τους διαχειριστές του BoostOne backend, καθώς θα μπορειτε:

 • Προσθέστε ή αφαιρέστε νομίσματα επιβράβευσης από τον λογαριασμό χρήστη της εφαρμογής BoostOne, όπως απαιτείται.
 • Κόψτε ή κάψτε μάρκες στο Cardano Mainnet όπως απαιτείται για να παρέχετε στους πελάτες του BoostOne νομίσματα αφοσίωσης που έχουν κερδίσει.
 • Έχετε τον αποκλειστικό έλεγχο του πορτοφολιού διακριτικών επιβράβευσης πιάτων, ώστε οι πελάτες να μην μπορούν να αλληλεπιδράσουν απευθείας με τα διακριτικά επιβράβευσης.
 • Αναφέρετε ένα μη δημοσιευμένο DID για να προσδιορίσετε τον πελάτη που σχετίζεται με έναν λογαριασμό νομίσματος επιβράβευσης.

Συμπέρασμα

Αυτό το πρωτοποριακό MVP αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την ενσωμάτωση συστημάτων με δυνατότητα blockchain στο οικοσύστημα των τηλεπικοινωνιών, και συγκεκριμένα για τη δημιουργία προγραμμάτων πιστότητας που τροφοδοτούνται από αποκεντρωμένα λογιστικά βιβλία.

Μεταφραση απο