Polskie tłumaczenie Cardano Foundation announces new Board and welcomes two members opublikowanego przez @Cardano-Foundation 8 września 2021
ZUG, 8 WRZEŚNIA 2021 r.
Dziś Cardano Foundation, organizacja non-profit i opiekun blockchainu Cardano, ogłosiła wybór dwóch nowych członków zarządu: Mary Beth Buchanan i Andreasa Eschbacha.
W ramach ewolucji Rady jej poprzedni członkowie, Nicolás Arqueros, Domino Burki, Tamara Haasen, Nathan Kaiser i Manmeet Singh podjęli decyzję o rekrutacji najbardziej odpowiednich nowych członków, aby przekazać swój mandat i zapoczątkować nową erę dla Rady. Strategiczny nadzór i rozwój Fundacji Cardano ujawniono The Cardano Foundation Strategy 2021 - YouTube w lipcu 2021 r. Pierwszy krok tej stopniowej transformacji miał miejsce wraz z wyborem Jillian MacNab Cardano Foundation appoints Jillian MacNab as new Chairperson of the Council na nową Przewodniczącą Rady Fundacji Cardano w czerwcu 2021 r.
Teraz Jillian, Mary Beth i Andreas, a także kolejny członek, który wkrótce dołączy do rady, pomogą zapoczątkować nową erę strategicznego nadzoru i rozwoju Fundacji Cardano, ogłoszoną The Cardano Foundation Strategy 2021 - YouTube w lipcu 2021 r. Odświeżona Rada ma na celu wspieranie i prowadzenie Fundacji.
Mary Beth Buchanan jest doświadczonym prawnikiem z godną uwagi historią w administracji rządowej, prywatnej praktyce i branży aktywów cyfrowych, obecnie pełni funkcję prezesa ds. obu Ameryk i globalnego dyrektora prawnego w Merkle Science.
Andreas Eschbach jest sprawdzonym ekspertem w zakresie audytów ryzyka technologicznego, korporacyjnego i compliance. Przez 22 lata pracował w PwC, gdzie doradzał klientom na całym świecie i przeprowadzał niezliczone audyty. W 2016 roku wszedł do audytów blockchain i inteligentnych kontraktów w pierwszym projekcie wraz z regulatorami.
Jillian MacNab , Przewodnicząca Fundacji Cardano:
„Jestem bardzo wdzięczna, że Rada zaprojektowała i wdrożyła tak znaczące kroki umożliwiające Fundacji rozpoczęcie kolejnego etapu rozwoju. W ten sposób Rada położyła podwaliny pod zarządzanie Fundacją. Dzięki rekrutacji tak godnych następców mamy nadzieję sprostać stawianym nam oczekiwaniom. Cieszę się, że mogę powitać Mary Beth i Andreasa w Radzie i nie mogę się doczekać współpracy z nimi. Ich niezrównane doświadczenie w różnych lokalizacjach geograficznych, branżach i strategicznych rolach będzie bardzo pomocne, gdy będziemy kontynuować naszą misję i przygotowywać się do wprowadzenia inteligentnych kontraktów. Jestem pod wrażeniem ich zaangażowania w ten projekt i nie mogę się doczekać rozpoczęcia budowania na dziedzictwie, które otrzymaliśmy. Jestem też bardzo zadowolona, że będziemy mogli potwierdzić powołanie czwartego członka Rady w ciągu najbliższych kilku tygodni. Rada zamierza wkrótce powiększyć się do łącznie pięciu członków, z możliwością dalszego rozszerzenia do siedmiu członków w przyszłości”.
Mary Beth Buchanan , nowa Członek Zarządu Fundacji Cardano:
„Cieszę się, że mogę dołączyć do Fundacji Cardano i aktywnie uczestniczyć w realizacji jej misji w tym kluczowym punkcie zwrotnym. Cardano utrzymało swoją reputację jednego z najbardziej ekscytujących i obiecujących projektów w przestrzeni blockchain. Z niecierpliwością czekam na kontynuację współpracy z organami regulacyjnymi na całym świecie i pomoc w ustaleniu standardów prawnych, abyśmy mogli zapewnić zdrowy rozwój branży”.
Andreas Eschbach , nowy Członek Zarządu Fundacji Cardano:
„Jestem bardzo podekscytowany moją nową rolą w Fundacji Cardano. Podczas gdy wiele projektów w branży rozwija się z zawrotną prędkością, Cardano skrupulatnie rozwija swoją technologię, a Fundacja służy jako jej przewodnik i nadzorca. Jako członek przyszłej Rady, moim celem jest wspieranie i zachęcanie do przyjęcia blockchain Cardano w zaufany sposób oraz dalsze zwiększanie zaufania w społeczeństwie opartego na niezwykle silnych ramach Cardano. Uważam, że naszym obowiązkiem jest zapewnienie, że Cardano Blockchain i jego ekosystem będą wspierać miliony ludzi w ich codziennym życiu”.
Ustępująca Rada serdecznie wita Mary Beth i Andreasa, dwoje wysoce utalentowanych profesjonalistów z bogatym doświadczeniem wielobranżowym, które przekracza granice geograficzne. Dotychczasowi członkowie Rady są przekonani, że nowy zarząd jest w pełni przygotowany do swojego zadania i oczekują dalszego rozwoju Fundacji Cardano jako członkowie społeczności Cardano.
O Fundacji Cardano:
Fundacja Cardano jest niezależną szwajcarską organizacją non-profit, która nadzoruje rozwój Cardano. Jesteśmy prawnym opiekunem marki Cardano i współpracujemy z IOHK i EMURGO, aby zapewnić, że Cardano jest rozwijane i promowane jako bezpieczne, przejrzyste i odpowiedzialne rozwiązanie dla pozytywnych globalnych zmian.
Fundacja Cardano wyznacza kierunek zdecentralizowanego wzrostu ekonomicznego współpracując z organami regulacyjnymi w różnych jurysdykcjach w celu kształtowania przepisów dotyczących technologii blockchain i standardów handlowych oraz umożliwiając społeczności Cardano wykorzystanie protokołu Cardano do rozwiązywania rzeczywistych problemów.
Dowiedz się więcej na www.CardanoFoundation.org