PART 3 Translation DUTCH https://iohk.io/en/blog/posts/2020/03/30/what-the-byron-reboot-means-for-cardano/

Dutch Translation |Part 3 of https://iohk.io/en/blog/posts/2020/03/30/what-the-byron-reboot-means-for-cardano/

Wat is the impact op het Cardano netwerk?

Op het meest fundamentele niveau gaat de Byron Reboot de prestatie verbeteren van het hele Cardano netwerk.

De kapaciteit om transakties te verwerken wordt groter, en het netwerk wordt in staat om met veel grotere vraag en transakties per seconde om te gaan.

De verbeteringen aan de node maken de node ook efficienter en in meerdere opzichten betrouwbaarder. Zoals bijvoorbeeld door een beter gebruik van het geheugen of de mogelijkheid een node op een basic soort computer te laten werken of tijdens slechte condities van het netwerk.

Dit zorgt er allemaal voor dat mensen overal ter wereld makkelijker het Cardano netwerk kunnen gebruiken.

Wat betekent het voor gebruikers van Daedalus?

Eerst komt er een release in stages van Daedalus.

Die release is er voor ontworpen om gebruikers de kans te geven de functionaliteit van de node te testen en het wallet backend en ons daarover feedback to geven.

We gaan meer informatie verstrekken over hoe dat in zijn werk zal gaan in onze volgende maandelijks product update op dinsdag 31 maart.

Veel van de problemen waar Daedalus gebruikers tot nu mee te maken hebben gehad waren te wijten aan de node, en niet aan Daedalus zelf.

De nieuwe node gaat de prestatie zeker zeer verbeteren en gebruikers zullen zien dat Daedalus veel sneller synchroniseert met de blockchain en dat de wallets ook veel sneller klaar voor gebruik zijn.

Wat gebeurt er daarna?

De reboot begint door een CLI en aanverwante API-s naar de exchanges en de partners van de wallets te sturen.

De nieuwe update van de node wordt dan binnen een paar weken geimplementeerd bij core nodes en relais nodes van het hoofnetwerk van Cardano. In de maanden daarna gevolgd door nog een reboot en meer verbeteringen aan Daedalus.

Het doel is om gelijdelijk aan en voorzichtig het hele netwerk can Cardano naar de nieuwe implementatie van de node over te brengen, zonder er problemen aan het netwerk mee te veroorzaken of dat het netwerk uit de lucht gaat.

Hierna komt het Haskell Shelley testnet.

Hier worden bestaande operators van stakepools op het testnet geholpen in de voorbereiding om hun stakepools naar het Shelly hoofd netwerk over te brengen.

De Byron Reboot is het eindresultaat van 18 maanden lang werk door verschillende teams van IOHK Het is een belangrijke investering in de infrastruktuur die het netwerk nodig heeft om het Shelley tijdperk van Cardano zonder problemen in te luiden.

Kijk 31 maart voor meer details over de reboot en hoe het allemaal in zijn werk zal gaan naar de maandelijks produkt update op IOHK Crowdcast Stream

Aparna Jue, de produkt manager van Cardano en andere leden van het team houden me dan gezelschap om het samen over het laatste nieuws van de reboot te hebben en over de volgende stappen van het projekt.