🇸🇰 Posledné vianočné dni

Minulosť, prítomnosť a budúcnosť Cardana v duchu starej anglickej piesne

680x460
(Napísal Anthony Quinn z IOHK) - preklad @Martin.M

Toto sú naše posledné dve myšlienky o minulosti, súčasnosti a budúcnosti Cardana v duchu starej anglickej piesne. Pre každý z dvanásť dní Vianoc existuje jedna - od 25. decembra do 5. januára, zverejnené v štyroch častiach. Môžete sa pozrieť späť na prvú časť, ktorá vyšla na Štedrý deň.

11. deň - Charles Morgan, vedúci kybernetickej bezpečnosti

Moja príručka sa zaoberá širokou škálou aktivít, od zrejmých aspektov zabezpečenia našich webových stránok, až po poradenstvo pre personál v oblasti jeho fyzickej bezpečnosti na cestách (napríklad kladenie klinov pod dvere hotelovej spálne!). Presadzovanie dvojfaktorovej autentifikácie pre takmer 250 ľudí na celom svete - (Yubikeys - je za to vynikajúce). Musíme sa vyrovnať s oveľa viac ako s Santa Clausom chodiaceho cez komín, ako môžete vidieť v týchto bezpečnostných štatistikách za posledný rok. Viete o tom, že jedna z piatich miliárd online súborov je úplne otvorená globálnemu prístupu? Celkom strašidelné ak sa jedná o vaše zdravotné záznamy alebo finančné informácie.

Momentálne mám na starosti tri zaujímavé položky. Prvá z nich je detekcia krádeží, sledovanie a stratégie boja proti praniu špinavých peňazí pre Cardano pomocou použitia strojového učenia. Potom nasleduje automatizácia bezpečnostných auditov a zisťovanie anomálií. Na osobnejšej úrovni pracujem na získaní certifikácie Ethical Hacker v11.

Pokiaľ ide o rok 2021, teším sa na ďalších členov tímu v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Umožní nám to byť oveľa proaktívnejší v zabezpečení, pri vykonávaní dynamických a statických auditov našich produktov, taktiež nám to umožní sledovať ISO / IEC 27001 certifikácia a či sme v súlade s danými predpismi. Táto práca je rozhodujúca pre to, aby sa Input Output stal globálne uznávanou ako technologickou a stabilnou spoločnosť, čím sa posilní dôvera v Cardano a naše produkty založené na blockchainovej platforme.

12. deň - Rob Moore, manažér pre digitálne doručovanie

Spustenie éry Shelley a začatie decentralizácie Cardana bolo pre projekt monumentálnou udalosťou. Celý webový tím bol v pohotovosti pre prípad, že by sa stalo niečo nepredvídané, ale nakoniec sme samozrejme zostali iba pri sledovaní prechodu do novej éry. Avšak aj to, že som sa podieľal na tom, aby Shelley uzrela svetlo sveta je niečo, na čo len tak rýchlo nezabudnem.

V poslednej dobe mi veľa času pohltilo to, že dodávame kvalitnú a tvorivú prácu. Decembrové uvedenie Mantis na trh - nového klienta pre vývojárov pracujúcich s Ethereum Classic predstavuje len predzvesť vecí, ktoré v budúcnosti prídu.

Živá hudba, videnie priateľov a rodiny, plánovanie, stretnutie s kolegami z práce v reálnom živote, odchod do zahraničia. Všetky veci, ktoré sme zvykli brať ako samozrejmosť. Toto sú veci, ktoré mi chýbali a dúfam, že sa k nim v roku 2021 vrátim.

Týmto sa završuje našich dvanásť dní Vianoc. Dúfame, že niektoré z nich - či už o Daedalovi, japonskej poézii, decentralizovanej identite alebo myšlienkach snívajúcej chobotnice vás zaujali. Vydanie dvanásť dní Vianoc zboru Clare College v Cambridge určite vyvolalo veľa smiechu. Je tu ale už vzrušujúci rok 2021!

Pôvodný článok: The final days of Christmas