Project Catalyst - Ένας ενάρετος κύκλος ανάπτυξης του οικοσυστήματος Cardano

Το Project Catalyst είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας καινοτομίας του Cardano και ένα από τα μεγαλύτερα αποκεντρωμένα ταμεία καινοτομίας στον κόσμο. Είναι ένα κομβικό σημείο για την ανάπτυξη και την καινοτομία του οικοσυστήματος, το οποιο εχει παντα ως γνώμονα την κοινότητα Cardano

Το Project Catalyst στοχεύει στη δημιουργία συστημάτων που επιτρέπουν στο Cardano να γίνει αυτοσυντηρούμενο, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα ανάπτυξης και οικονομικης αλλα και τεχνολογικης. Στο επίκεντρο αυτού βρίσκεται η έννοια της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η κοινότητα του Cardano επιλέγει κοινές ιδέες και προτεραιότητες για χρηματοδότηση, διαμορφώνοντας έναν κύκλο βιώσιμης και ενάρετης ανάπτυξης.

Κάθε τρεις μήνες, το Project Catalyst παράγει μια νέα σειρά τεχνικών, επιχειρηματικών, δημιουργικών και εστιασμένων στην κοινότητα έργων - που χρηματοδοτούνται για να παραδώσουν τις προτεινόμενες ιδέες τους που έχουν ψηφιστεί από την κοινότητα Cardano/Catalyst.

Με κάθε γύρο χρηματοδότησης, η κοινότητα παρουσιάζει προκλήσεις σε μια σειρά έργων που σχετίζονται με το Cardano. Αυτές οι προκλήσεις απαντώνται στη συνέχεια από την κοινότητα που παρουσιάζει σχέδια που ορίζουν σαφείς λύσεις. Η κοινότητα ψηφίζει τις προτάσεις και επιλέγει έργα που θα λάβουν χρηματοδότηση.

Το Catalyst δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να δημιουργησουν και να εφαρμόσουν μεγάλες ιδέες, αλλά η χρηματοδότηση είναι μόνο μέρος του ταξιδιού προς την επιτυχία. Άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, των συνεργασιών και της ανάπτυξης οδικού χάρτη προϊόντων, απαιτούνται επίσης για να καλλιεργήσουν έργα και να τα βοηθήσουν να επισημοποιήσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο και μια αποτελεσματική στρατηγική προώθησης στην αγορά.

Επανεπένδυση των fees που προέκυψαν από τις συναλλαγές ada στην ανάπτυξη έργων που έχουν θετικό αντίκτυπο, τόσο στην υιοθέτηση του Cardano, όσο και στον ευρύτερο κόσμο. Ταυτοχρονα επιβραβευει αυτους που δημιουργούν, χτίζουν και διατηρούν το οικοσύστημα ασφαλη.

Πρόοδος

Η έρευνα είναι μια διαδικασία μάθησης και εξερεύνησης του δυνατού και υπέρβασης των ορίων της προόδου. Το Project Catalyst ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πειραματιστούν και να επωφεληθούν πλήρως από τη συνεργατική και επαναληπτική φύση του έργου, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για ανατροφοδότηση και αναθεώρηση.

Μέχρι σήμερα, το Project Catalyst έχει αυξηθεί από μέγεθος κεφαλαίου 250 χιλιάδων δολλαριων στο fund1 σε πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια στο fund8, καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής μαζί. Σε όλα τα ταμεία μέχρι στιγμής, το Catalyst έχει λάβει και επεξεργαστεί περισσότερες από 3,5 χιλιάδες proposals/ideas και καταγραφτηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφοι. Η ενεργή κοινότητα του Catalyst αριθμεί αυτήν τη στιγμή σε πάνω από 52.000 μέλη σε 91 χώρες!

Αυτη τη στιγμη, λειτουργούν συνολικά 60 projects που χρηματοδοτούνται από το Catalyst εντός του οικοσυστήματος του Cardano. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται κάθε εβδομάδα.

Το να ξεπεράσετε τα όρια και να μάθετε τι δουλευει και τι δεν δουλευει είναι το κλειδί για τη βάση τόσο της γνώσης όσο και της επιτυχίας.

Μια κουλτούρα ένταξης και αποδοχής νέων ιδεών και εννοιών που μπορεί να αντιβαίνουν στις απόψεις κάποιου είναι κρίσιμη για την επιτυχία του έργου, όπου η καινοτομία, ο σεβασμός και η συνεργασία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πνεύματος της κοινότητας.

Το Project Catalyst στοχεύει στον εκδημοκρατισμό της λήψης αποφάσεων δίνοντας τη δυνατότητα στην κοινότητα του Cardano να ψηφίσει τόσο για τις προκλήσεις που επιθυμούν να δουν να επιλύονται όσο και για τις προτάσεις που τις λύνουν.

Η κοινότητα Cardano παραμένει στο επίκεντρο του έργου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πλοηγηθούν συλλογικά και να αποφασίσουν για τη μελλοντική κατεύθυνση τόσο της ανάπτυξης της τεχνολογιας του blockchain (updates, parameter changes κλπ) όσο και της ανάπτυξης του οικοσυστήματος - δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε από οπουδήποτε να παρουσιάσει τις ιδέες του παρέχοντας δυνητικά τα μέσα για να τις πραγματοποιήσει.

Η διακυβέρνηση είναι ένα βασικό ζήτημα, όχι μόνο στο πλαίσιο του blockchain, αλλά στον κόσμο γενικοτερα. Υπάρχει μια φανταστική ευκαιρία να μάθουμε τι έχει λειτουργήσει καλά και τι, όχι τόσο καλά και να προσφέρουμε μια αποκεντρωμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων που παρακάμπτει πολλές από τις παγίδες των παραδοσιακών κεντρικών κυβερνητικών συστημάτων. συστημάτων.

Μια σημαντική πτυχή για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ακεραιότητας του Project Catalyst είναι η διαφάνεια. Ενθάρρυνση του ανοίγματος μεταξύ της κοινότητας για την περαιτέρω επιτάχυνση της συνεργασίας σχετικά με τις ιδέες τους.

Όλα τα αποτελέσματα και τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε γύρο χρηματοδότησης δημοσιεύονται εδώ, μαζί με μια λεπτομερή ανάλυση των ψήφων και των οικονομικών στοιχείων. Υπάρχουν εβδομαδιαίες συνεδρίες για ολόκληρη την κοινότητα, όπου κοινοποιούνται σχέδια για να μπορέσουν οι κάτοχοι διαφημίσεων να εκφράσουν τις απόψεις τους και να προσφέρουν λύσεις σε τυχόν αντιληπτά εμπόδια. Κάθε φωνή ακούγεται και μετριέται.

Δειτε το αρθρο στο

2 Likes