🇬🇷 Οι τηλεπικοινωνίες θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία της Αφρικής: Νέα μελέτη

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών θα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος στην Αφρική τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς βελτιώνεται η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, δείχνει νέα έρευνα με ηγέτες επιχειρήσεων για την εταιρεία World Mobile που βασίζεται στο blockchain.

Όταν τους ζητήθηκε να επιλέξουν τους τρεις τομείς που πιστεύουν ότι θα σημειώσουν την ισχυρότερη ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια, τρία στα τέσσερα (75%) ανώτερα στελέχη επέλεξαν τις τηλεπικοινωνίες στη μελέτη.

Ήταν άνετα μπροστά από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που αναδείχθηκε ως η δεύτερη επιλογή που επιλέχθηκε από το 61% των ερωτηθέντων ως ένας από τους τρεις κλάδους που θα δουν την ισχυρότερη ανάπτυξη έναντι του τουρισμού με 44%

Ανώτατα στελέχη εταιρειών με συνδυασμένα ετήσια έσοδα άνω των 6,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων με έδρα την Τανζανία, την Αγκόλα, την Μποτσουάνα, το Καμερούν, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική ερωτήθηκαν για τη μελέτη.

Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο προσδιορίστηκε ως κεντρικής σημασίας για την ανάπτυξη στην οικονομία και σε όλους τους τομείς. Περίπου τα δύο τρίτα (66%) λένε ότι είναι σημαντικό ενώ το 20% πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ποιοι τομείς πιστεύουν ότι τα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων θα είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥσσόμενους ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Τηλεπικοινωνίες 75%
Υγειονομική περίθαλψη 61%
Τουρισμός 44%
Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες 36%
Λιανικό 36%
Παραγωγή 22%
Εκπαίδευση 22%

«Η επέκταση των τηλεπικοινωνιών σε όλη την αφρικανική ήπειρο είναι κεντρικής σημασίας για την ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων συμφωνούν σαφώς καθώς την κατατάσσουν πολύ μπροστά από άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας», λέει ο Micky Watkins, Διευθύνων Σύμβουλος της World Mobile.

«Σε μεγάλο βαθμό, η ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες ωθεί την ανάπτυξη σε άλλους τομείς, καθώς οι κοινωνίες γίνονται πιο ψηφιακές και εστιασμένες στην τεχνολογία και αυτό ισχύει πολύ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη, το λιανικό εμπόριο και την εκπαίδευση».

«Δεν έχουν όλα τα μέρη της Αφρικής, ωστόσο, ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο και θέλουμε να βοηθήσουμε παρέχοντας μια υπηρεσία που είναι προσιτή και αξιόπιστη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με κυβερνήσεις σε όλη την ήπειρο».

Το World Mobile επιδιώκει να επεκτείνει τη συνδεσιμότητα στην Αφρική

Τα μπαλόνια της World Mobile θα είναι τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουν επίσημα στην Αφρική για εμπορική χρήση, προσφέροντας έναν πιο οικονομικό τρόπο παροχής ψηφιακής σύνδεσης στους ανθρώπους και είναι το πρώτο βήμα στην αποστολή του να βοηθήσει να φέρει σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους στο διαδίκτυο πριν από το 2030 ΣΒΑ του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η προσέγγιση World Mobile είναι πιο βιώσιμη, από περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβέρνησης.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μετριάζονται με χρήση ηλιακών κόμβων, μπαταριών δεύτερης ζωής και ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας. Το World Mobile δημιουργεί θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της εφαρμογής του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας – μιας «οικονομίας διαμοιρασμού» όπου οι ντόπιοι μοιράζονται την ιδιοκτησία και τις ανταμοιβές του δικτύου.

Πηγη
Telecoms Will Be Africa's Fastest Growing Industry: New Study - IT News Africa - Up to date technology news, IT news, Digital news, Telecom news, Mobile news, Gadgets news, Analysis and Reports