Cardano Community Digest - 12 Δεκεμβρίου 2022

Καλώς ήρθατε στο Cardano Community Digest!

Δημοσιευμένο από την ομάδα της κοινότητας του Cardano κάθε δύο εβδομάδες, αυτό το Digest θα σας παρέχει νέα, ενημερώσεις και γεγονότα σχετικά με το έργο και το οικοσύστημα!

Αν ενδιαφέρεστε να λαμβάνετε το Community Digest στο μέλλον απευθείας μέσω email, παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ!(Community Digest)!

Κομβικά σημεία της εβδομάδας

Εκλογές Catalyst Circle v4

Βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής των πολυαναμενόμενων εκλογών του Catalyst Circle v4 που ξεκίνησαν στις 06 Δεκεμβρίου 2022, στις 21:45 UTC. Η ψηφοφορία θα είναι δυνατή μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 21:45 UTC. Η διαδικασία ψηφοφορίας στην αλυσίδα θα διεκπεραιωθεί από την ομάδα DripDropz.(Catalyst Circle v4 Voting. Learn the Process of Candidate… | by Lloyd Duhon | Dec, 2022 | Drip Dropz). Τα μέλη της κοινότητας μπορούν να ψηφίσουν ποιος από τους +30 υποψηφίους (Catalyst Circle Platform Statements - Cardano Forum)Τα μέλη της κοινότητας μπορούν να ψηφίσουν ποιος από τους +30 υποψηφίους θα καλύψει τις πέντε διαθέσιμες θέσεις της κοινότητας, εκπροσωπώντας διάφορες ανάγκες, ιδέες και οράματα από την κοινότητα Cardano & Catalyst.

Η ψήφος θα σταθμιστεί με βάση το ποσό των ada ανά πορτοφόλι. Η δύναμη της ψηφοφορίας καταγράφηκε μέσω ενός στιγμιότυπου που ελήφθη από όλα τα πορτοφόλια Cardano στο τέλος της εποχής 379. Κάθε πορτοφόλι που περιέχει τουλάχιστον 5 ada έχει δικαίωμα συμμετοχής. Για να κατανοήσετε καλύτερα το ρόλο του καταλυτικού κύκλου και των εκπροσώπων του, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτή την ανάρτηση στο φόρουμ(Catalyst Circle - Nominations Open) που έγραψε ο πρεσβευτής της Cardano Felix Weber.

Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί και ψηφίστε σήμερα επισκεπτόμενοι το DripDropz.io – Cardano Token Distribution System

“Η πραγματική αλλαγή, η διαρκής αλλαγή, συμβαίνει ένα βήμα τη φορά”. - Ruth Bader Ginsburg

Το πορτοφόλι Lace lite είναι τώρα σε προπαραγωγή

Για να γιορτάσει τα γενέθλια της Ada Lovelace στις 10 Δεκεμβρίου, η IOG κυκλοφόρησε μια έκδοση Testnet του πορτοφολιού Lace.ioΑυτή η έκδοση μπορεί να κατεβεί (Lace - Chrome Web Store)από το webstore του Google Chrome.

Δεδομένου ότι επί του παρόντος δοκιμάζεται σε περιβάλλον προ-παραγωγής, η IOG καλεί την κοινότητα να βοηθήσει στη δοκιμή του πορτοφολιού και να αναφέρει τυχόν σφάλματα που θα βρεθούν. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές τους να εκδώσουν διορθώσεις και να βελτιώσουν την εμπειρία για χρήση στο Mainnet.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν σφάλματα, μπορεί να εγερθεί ένα εισιτήριο στο γραφείο εξυπηρέτησης:

https://iohk.zendesk.com/hc/en-us/requests/new

Υπάρχει επίσης διαθέσιμο ένα ειδικό κανάλι Discord:

Discord

Εγγραφείτε στον διακομιστή Discord της τεχνικής κοινότητας της IOG!

Είμαστε μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης. | 11.368 μέλη

Για μια επισκόπηση των Συχνών Ερωτήσεων, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: Frequently Asked Questions | Lace

Για σκοπούς δοκιμών, μπορείτε να λάβετε ADA δοκιμής εδώ::

https://docs.cardano.org/cardano-testnet/tools/faucet

Κάποιος εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία παραγγελίας Minswaps

Στις 08 Δεκεμβρίου 2022, ο χρήστης του Twitter @CryptoVincenzio σημείωσε δημοσίως ότι φαίνεται ότι ένας κακόβουλος φορέας εκτελεί παραγγελίες στο Minswap και κερδίζει από αυτή τη συμπεριφορά.

Εν συντομία, το front running trading σημαίνει ότι ένας επενδυτής αγοράζει ή πωλεί ένα περιουσιακό στοιχείο με βάση εκ των προτέρων μη δημόσια γνώση ή πληροφορίες που πιστεύει ότι θα επηρεάσουν την τιμή του. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη δημόσιες, δίνοντας στον έμπορο ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων εμπόρων και της αγοράς στο σύνολό της (Πηγή).

Λίγο μετά την αναφορά του προβλήματος από το CryptoVIncenzio, η ομάδα Minswap απάντησε και εξασφάλισε ότι διερευνά ποιο μέρος του συστήματός της απέτυχε να προστατεύσει από αυτό το exploit. Λίγες ώρες αργότερα, ο λογαριασμός του Minswap στο Twitter ανακοίνωσε ότι το ζήτημα είχε διορθωθεί και ότι θα δημοσιευόταν λεπτομερής αναφορά του συμβάντος τις επόμενες ημέρες. Όπως είχε υποσχεθεί, στις 10 Δεκεμβρίου 2022, η Minswap Labs δημοσίευσε την εμπεριστατωμένη έκθεση συμβάντος.

Για να το κάνουμε πιο απλό, ο επιτιθέμενος εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία ταξινόμησης των batching που χρησιμοποιεί το Minswap, συγκεκριμένα τα TX hashes μέσα στο ίδιο bach. Πριν από την επίθεση, οι εντολές εντός μιας δέσμης εκτελούνταν με την προεπιλεγμένη σειρά των εισόδων του ledger (λεξικογραφικά).

Η διαδικασία ταξινόμησης εκτός αλυσίδας ταξινόμησε τις συναλλαγές με βάση το TX hash τους σε αύξουσα σειρά. Ο επιτιθέμενος παρακολουθούσε τα mempools του Cardano, έχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές πριν αυτές φτάσουν στην αλυσίδα, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσει συναλλαγές με μικρότερο TX hash, οι οποίες στη συνέχεια θα ιεραρχούνταν από το λογισμικό batching.

Η ομάδα Minswap έλυσε το πρόβλημα αυτό αλλάζοντας τη λογική του αλγορίθμου batching εκτός αλυσίδας.

Arbitrage Trading Bot στο Cardano

Φαίνεται ότι πρόσφατα εντοπίστηκε στο δίκτυο Cardano ένα arbitrage trading bot, σύμφωνα με την Taptools. Αυτό το είδος δραστηριότητας παρατηρείται συνήθως σε άλλα δίκτυα L1, αλλά όχι ακόμα στο Cardano.

Η διαπραγμάτευση arbitrage είναι μια στρατηγική που περιλαμβάνει την εκμετάλλευση μικρών διαφορών στην τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου σε δύο ή περισσότερες αγορές. Ο έμπορος αγοράζει το περιουσιακό στοιχείο στη μία αγορά και το πουλάει στην άλλη, εισπράττοντας τη διαφορά των τιμών ως κέρδος. Πώς λειτουργεί αυτό; Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα: Το token A είναι διαπραγματεύσιμο στο Minswap και στο SundaeSwap, αλλά η τιμή του token είναι διαφορετική σε κάθε πλατφόρμα. Στο Minswap το token A αξίζει 1 ada και στο SundaeSwap 1,1 ada. Το arbitrage bot αγοράζει τώρα το token A στο Minswap για 1 ada και το πουλάει για κέρδος στο SundaeSwap για 1,1 ada. Αυτός ο τύπος συναλλαγών βοηθά στη διόρθωση των αναποτελεσματικοτήτων τιμολόγησης και αυξάνει τη ρευστότητα στην αγορά, καθιστώντας τον σημαντικό μέρος οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Investopedia αναφέρει ότι οι συναλλαγές arbitrage είναι σημαντικές για κάθε χρηματοπιστωτικό σύστημα, διότι συμβάλλουν στη μείωση των διαφορών τιμών μεταξύ πανομοιότυπων ή παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων. Με την αγορά και την πώληση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, οι arbitrage traders προκαλούν την αύξηση των προσφορών για περιουσιακά στοιχεία με χαμηλότερες τιμές και την πώληση περιουσιακών στοιχείων με υψηλότερες τιμές, οδηγώντας σε αποτελεσματικότερη τιμολόγηση. Η πρακτική αυτή συμβάλλει επίσης στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά.

Ιαπωνική περιφερειακή αναζωογόνηση μέσω των CNFTs

Για να συμβάλει στην αναζωογόνηση της πόλης Yoshinogawa και να ωθήσει στην ανάπτυξη ενός από τα πιο γνωστά προϊόντα της, το κρασί δαμάσκηνου, η πόλη συνεργάστηκε με την @kabukitokyo_ada, η οποία είναι γνωστή στην κοινότητα ως ένα νέο project anime υπό ιαπωνική ηγεσία που έχει ως στόχο να φέρει τέχνη και χρησιμότητα στην κοινότητα CNFT!

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η πόλη θα χρησιμοποιήσει την πνευματική ιδιοκτησία του Kabuki Tokyo στο branding των προϊόντων και του υλικού μάρκετινγκ, επιτρέποντας στους κατόχους των CNFTs του Kabuki Tokyo να έχουν ειδικές εκπτώσεις.

Η πηγή παραγωγής του κρασιού δαμάσκηνου μπορεί επίσης να πιστοποιηθεί και να εντοπιστεί στην αλυσίδα μπλοκ Cardano μέσω του NFT, και η τέχνη αποτελεί ένα τέλειο δώρο για τους οπαδούς των anime και των manga σε όλο τον κόσμο!

|235x428

Η ιδιωτική τουριστική ένωση @kittamu0, πρωτοστατεί επίσης στο μέτωπο των συνεργασιών, καθιερώνοντας τον εαυτό της σε μεγάλες εκδηλώσεις της βιομηχανίας blockchain εντός της Ιαπωνίας για την προώθηση και την εκπαίδευση του ιαπωνικού κοινού σχετικά με το Cardano, την πόλη Yoshinogawa και το Kabuki Tokyo. Ο στόχος είναι τελικά να προσελκύσουν και να επιβιβάσουν διάσημους Ιάπωνες καλλιτέχνες anime στην αλυσίδα μπλοκ Cardano και να μπορέσουν μια μέρα να παράγουν ένα anime.

Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα των συναρπαστικών και δημιουργικών τρόπων με τους οποίους η ιαπωνική κοινότητα Cardano συνέχισε να προωθεί την ανάπτυξη και την εκπαίδευση στο οικοσύστημα Cardano και ανυπομονούμε να δούμε πώς αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο μέλλον.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους @AdaLegend626 και @kongsynft που έγραψαν σπουδαία θέματα σχετικά με αυτό το θέμα εδώ και εδώ.

Άλλες ειδήσεις που σχετίζονται με το Cardano

 • Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι συνεδρίες της Συνόδου Κορυφής είναι πλέον διαθέσιμες στο κανάλι YouTube του Ιδρύματος. Μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε και να ξαναβλέπετε τις συνεδρίες με την ησυχία σας για να μάθετε περισσότερα για τις τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε να απολαύσετε τις συνεδρίες και να τις βρείτε κατατοπιστικές. Πηγή
 • Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, με χαρά είδαμε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες να συζητούν τα πιθανά οφέλη και τις προκλήσεις της χρήσης της αποκεντρωμένης τεχνολογίας για τη βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Μια ασφαλής και αποκεντρωμένη τεχνολογία που συμμορφώνεται με τις κανονιστικές προσδοκίες έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τα υφιστάμενα χρηματοπιστωτικά συστήματα, ιδίως όταν είναι εξοπλισμένη με μια βασική υποδομή που δεν είναι μόνο ανθεκτική και επεκτάσιμη, αλλά και κατασκευασμένη με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι λύσεις blockchain να βελτιστοποιήσουν πραγματικά τα τρέχοντα χρηματοπιστωτικά συστήματα και να δημιουργήσουν ισχυρές εφαρμογές για το μέλλον, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ένα ευρύ φάσμα προοπτικών. Το Ίδρυμα Cardano πιστεύει ότι η συμμετοχή σε ανοικτές και χωρίς αποκλεισμούς συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο της αποκέντρωσης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της προόδου και της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα. Πηγή

Ανακεφαλαίωση Cardano Summit 2022 - SPO Breakout Room

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Cardano 2022, το Ίδρυμα Cardano διοργάνωσε πέντε ειδικά εργαστήρια - με κάθε εργαστήριο να φιλοξενεί μία ή περισσότερες συνεδρίες με διαφορετικά θέματα.

Για το εργαστήριο “Mastering the SPO Challenges”, είχαμε αρκετούς Stake Pool Operators και εμπειρογνώμονες του κλάδου να παρέχουν παρουσιάσεις σε θέματα όπως:

 • Πώς να προωθήσετε αποτελεσματικά ένα Stake Pool - από την This is Red Flag
 • Διαδικασία CIP και πώς οι SPO μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση του δικτύου - από τον Matthias Benkort
 • Η επίδραση του σχεδιασμού της συναίνεσης στην υγεία των blockchains χωρίς δικαιώματα - από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης
 • Κανονισμοί κρυπτογράφησης - από τον Martin Hess (γνωστός δικηγόρος χρηματοπιστωτικών αγορών, ειδικευμένος σε DLT εντός της Ελβετίας)
 • Εμπειρία από το φορολογικό εργαλείο της Γερμανίας και βέλτιστες πρακτικές νομικής και ασφάλειας για το ενέχυρο - από τον Chris Kulas
 • Παρακολούθηση και απόδοση δικτύου - Markus Guflar

Επειδή αυτή η αίθουσα ήταν μια ξεκάθαρη επιτυχία, με σταθερά υψηλή συμμετοχή και δέσμευση, δημοσιεύσαμε μια πλήρη περίληψη της εκδήλωσης στο Cardano Forum. Για να διαβάσετε την πλήρη περίληψη, κάντε κλικ εδώ.

Cardano Reddit Top 10 θέματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή

Παρακάτω παρατίθενται τα θέματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Reddit

Cardano Forum Top 10 Top Referred Topics

Θέματα που έχουν λάβει τα περισσότερα κλικ από εξωτερικές πηγές. (τις τελευταίες 10 ημέρες)

Κλικ στο θέμα

Cardano Blockchain insights

Utility token

Ένα ψηφιακό κουπόνι που κατέχει συγκεκριμένη λειτουργικότητα σε σχέση με ένα συγκεκριμένο έργο ή περιβάλλον. Αυτά τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες πληρωμής, ανταμοιβές ή να παρέχουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο.

Πρόσφατα πραγματοποιηθείσες συναντήσεις

Άλλες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο:

Πρόσφατα πραγματοποιηθείσες κλήσεις πρεσβευτών

 • 2 Νοεμβρίου 2022 Ανοικτή πρόσκληση συντονιστή
 • 9 Νοεμβρίου 2022 Ανοιχτή πρόσκληση διοργανωτή συναντήσεων
 • 9 Νοεμβρίου 2022 Ανοιχτή πρόσκληση δημιουργού περιεχομένου
 • 10 Νοεμβρίου 2022 Special: Cardano Summit 2022
 • 17 Νοεμβρίου 2022 Μηνιαία πρόσκληση πρεσβευτών
 • 23 Νοεμβρίου 2022 Ανοικτή πρόσκληση μεταφραστών
 • 30 Νοεμβρίου 2022 Ανοικτή πρόσκληση δημιουργού περιεχομένου
 • 30 Νοεμβρίου 2022 Ανοιχτή πρόσκληση διοργανωτή συναντήσεων

Διεβδομαδιαία συνάντηση συντάκτη CIP στο Discord

Ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στις συναντήσεις των συντακτών του CIP; Εγγραφείτε στο κανάλι Discord για να μάθετε περισσότερα για αυτή την ενδιαφέρουσα κοινότητα όπου συζητούνται όλες οι ιδέες και οι προτεινόμενες αλλαγές.

Cardano Wiki

Εξηγώντας το μοντέλο eUTXO του Cardano για ένα πεντάχρονο παιδί

Το Cardano διαφέρει ριζικά από το Ethereum στο λογιστικό του μοντέλο. Ενώ το Cardano χρησιμοποιεί το διευρυμένο μοντέλο UTXO (eUTXO), το Ethereum χρησιμοποιεί λογαριασμούς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των προσεγγίσεων με απλουστευμένο τρόπο.

Λογιστικό μοντέλο

Μπορείτε να φανταστείτε μια αλυσίδα μπλοκ ως ένα λογιστικό βιβλίο, ένα ιστορικό λογιστικών εγγραφών που γράφεται από έναν λογιστή. Το λογιστικό βιβλίο είναι ανοιχτό, οπότε όλες οι εγγραφές μπορούν να προβληθούν από όλους τους λογιστές, αλλά και από όλους τους χρήστες ανά πάσα στιγμή. Οι λογιστές θα αντιπροσωπεύουν το δίκτυο στην αναλογία μας. Φανταστείτε τους λογιστές να κάθονται σε μια τράπεζα και να τους πλησιάζουν πελάτες (χρήστες) που τους ζητούν να κάνουν λογιστικές εγγραφές (συναλλαγές). Όλοι οι λογιστές μοιράζονται ένα λογιστικό βιβλίο το οποίο χρησιμοποιούν για τις λογιστικές εγγραφές.

Στα δίκτυα blockchain, τα νομίσματα ανήκουν στους χρήστες. Ακόμα και αν οι εγγραφές βρίσκονται σε ένα βιβλίο, όταν οι χρήστες έρχονται στον λογιστή με αίτημα να αλλάξει μια εγγραφή, πρέπει να το επιβεβαιώσουν με ένα αποτύπωμα αντίχειρα (αναλογία με την ψηφιακή υπογραφή μιας συναλλαγής). Φανταστείτε τα νομίσματα ADA και ETH ως κομμάτια χαρτιού που οι χρήστες βάζουν σε ένα ξύλινο κουτί (πορτοφόλια). Τα κομμάτια χαρτιού βρίσκονται φυσικά στο λογιστικό βιβλίο και μαζί σχηματίζουν τις επιμέρους σελίδες του λογιστικού βιβλίου, αλλά χάρη στο κουτί, οι χρήστες μπορούν να τα κοιτάξουν και να τα παραδώσουν στον λογιστή αν ζητήσουν να κάνουν μια αλλαγή σε μια εγγραφή (να στείλουν μια συναλλαγή).

Το Cardano και το Ethereum διαφέρουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο γράφονται οι εγγραφές στο λογιστικό βιβλίο, άρα και ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες κατέχουν τα νομίσματα.

Το Cardano λειτουργεί με τα νομίσματα ADA παρόμοια με τα χαρτονομίσματα, με τη διαφορά ότι η ονομαστική αξία μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Για παράδειγμα, 12 ADA, 3,5 ADA και 0,3 ADA. Ο χρήστης έχει στο κουτί του 3 κομμάτια χαρτί με αυτές τις αξίες γραμμένες πάνω τους (έχει 3 UTXO). Αυτό σημαίνει συνολικά 15,8 ADA. Σε αντίθεση με το Ethereum, το Cardano έχει την πρόσθετη δυνατότητα ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά μικρότερα κουτιά στο κουτί που περιέχουν μεμονωμένα κομμάτια χαρτιού (τα μικρότερα κουτιά αντιπροσωπεύουν διευθύνσεις blockchain). Μπορούν να υπάρχουν περισσότερα κομμάτια χαρτιού σε ένα μικρότερο κουτί.

Αν η Αλίκη ήθελε να στείλει 14 ADA στον Μπομπ, θα έπρεπε να δώσει στον λογιστή 2 χαρτιά με 12 ADA και 3,5 ADA. Ο λογιστής θα δημιουργούσε ένα νέο κομμάτι χαρτί (ένα νέο UTXO) και θα έγραφε πάνω του 14 ADA. Θα έβαζε αυτό το χαρτί στο κουτί του Bob. Στη συνέχεια, θα δημιουργούσε ένα άλλο νέο κομμάτι χαρτί με αξία 1,5 ADA, το οποίο θα επέστρεφε στο κουτί της Alice.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο, κάντε κλικ > cardanians.io

Σύνοδος Κορυφής Cardano 2022 στο Μπουένος Άιρες

Το Cardano Summit 2022 στο Μπουένος Άιρες, που διοργανώθηκε από την ADA Solar, την Apolo Stake Pool και τις Latin Stake Pools, είχε τεράστια επιτυχία, με περισσότερους από 120 συμμετέχοντες να απολαμβάνουν υπέροχα ποτά, σούσι, μουσική και παρέα από την κοινότητα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αριστοκρατική γειτονιά Puerto Madero και περιελάμβανε μια ομιλία από τον διάσημο διανοούμενο Naum Kliksberg για το καθολικό βασικό εισόδημα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να πάρουν ως αναμνηστικό ένα βίντεο 360° με τις πέντε εποχές του Cardano. https://twitter.com/CardanoSolar/status/1597007998458941440

Κείμενο του πρεσβευτή της Cardano Martin Ungar

Spotlight για τα εργαλεία που κατασκευάζονται από την κοινότητα

Η [Developer Portal] (https://developers.cardano.org/) δημιουργήθηκε για να προωθήσει ένα σπίτι για τους προγραμματιστές που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή εργαλείων και υπηρεσιών στο Cardano. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους προγραμματιστές όχι μόνο να συνεργάζονται σε έργα αλλά και να παρουσιάζουν τα έργα τους.

Η πύλη προγραμματιστών φιλοδοξεί να γίνει μια αξιόπιστη πηγή όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Τα κοινοτικά έργα που ήδη τρέχουν στο mainnet ενθαρρύνονται να προσθέσουν τα έργα τους στην Πύλη προγραμματιστών.

 • Shareslake Ο σταθερός κλάδος του Cardano. Ένα σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από fiat για το mainnet του Cardano και ένα ολόκληρο δίκτυο Cardano που τρέχει ως sidechain από το σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από fiat αντί του ADA. Αναπτύξτε dApps out of the box και χρησιμοποιήστε την τεχνολογία Cardano σαν να χρησιμοποιούσατε δολάρια ΗΠΑ.
 • TapTools All-in-one πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν διανομή token, ολοκληρωμένα διαγράμματα, παραγωγή NFT και διευκόλυνση νομισματοκοπείων.
 • Carda Station Εξερευνήστε αυτόν τον εικονικό κόσμο στο φεγγάρι με ένα avatar στο παιχνίδι και αλληλεπιδράστε με άλλους παίκτες μέσω συναντήσεων, παιχνιδιών ή εκδηλώσεων.
 • Voteaire επιτρέπει σε όλους στο οικοσύστημα να δημιουργήσουν μια δημοσκόπηση. Όλα τα αποτελέσματα σταθμίζονται. Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι αποθηκεύονται δημόσια στην αλυσίδα.

Network insights

Ανατροφοδότηση

Εκτιμούμε τα σχόλιά σας και θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πώς βιώσατε την ανάγνωση του Community Digest μας. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να μας δώσετε ανατροφοδότηση:

Community Digest (external) Feedback

Πολλές ευχαριστίες και χαιρετισμούς από την ομάδα της Κοινότητας!

Πηγη - Μετάφραση :greece: