🇳🇱 Cardano Community nieuwsbrief – 13 juni 2022

Welkom bij de Cardano Community Nieuwsbrief!

Deze nieuwsbrief, die elke 2 weken wordt uitgegeven door het Cardano Community team, zal u informeren over het laatste nieuws, updates en evenementen van het project en het ecosysteem!

Voor enkele indrukken op het Consensus 2022 event kan u deze forum post bekijken
(en ook enkele community foto’s)

Zonet voorgesteld: Lace 1.0, het nieuwe light wallet platform van Input Output, voor het eerst aangekondigd op Consensus 2022

|02x304

Lace is ontworpen om een grote verscheidenheid aan gebruikers deel te laten nemen aan alle mogelijke aspecten van de Cardano infrastructuur en de crypto wereld. De light wallet belooft ongeëvenaarde veiligheid en functionaliteit. Of je nu een ervaren crypto gebruiker, liefhebber , ada houder, of een nieuweling bent, Lace 1.0 zal u een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring geven voor onder andere:

 • veilige opslag van uw fondsen
 • verhandel en voer betalingen uit
 • Opslaan en bekijken van uw non-fungible tokens (NFTs)
 • delegeer stake
 • interageer met verschillende DApps

Lees hier meer over Lace in het recent gepubliceerde blog van IOG

Plutus Community Docs: een nieuwe documentatie website voor ontwikkelaars, door ontwikkelaars

|02x183

Naarmate Plutus verder uitgewerkt wordt, zal deze documentatiewebsite waardevolle documentatie voorzien waarmee ontwikkelaars mee aan de slag kunnen op de Cardano blockchain.

Ontwikkelaars kunnen binnenkort op de website een hoop extra informatie vinden over Plutus en Marlowe, inclusief nieuwe hulpmiddelen en handleidingen van industrieel niveau om mee te kunnen starten met ontwikkelen. IOG zal helpen met het organiseren van wedstrijden om extra inhoud aan de site toe te voegen over Plutus en Marlowe ten voordele van de Cardano Community.

Lees de volledige blog hier

Nieuwe versie van de Open-Source Cardano Web3 Decentralized Applications Tool Stack

Emurgo en de Cardano Stichting hebben recent de lancering van de “decentralized application backend” (DAB) software voorgesteld voor de Cardano Web3 ontwikkelaar community.

De nieuw vrijgegeven DAB software is een MVP (Minimum bruikbaar Product) dat een open-source alternatief biedt voor Cardano ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op de Cardano blockchain. Lees hier meer over de nieuwe DAB versie

Wekelijks ontwikkelaars verslag van 2022-06-10

Elke week geeft IOG een korte samenvatting vrij van de vorderingen van de afgelopen week.

In het rapport van deze week lezen we over opschaling, wallets en diensten, smart contracts, en de cardano node. Lees hier het volledige verslag

CF Delegatie Applicatie formulier is actief voor de volgende ronde (juli 2022)

 • Het Cardano Stichting delegatie aanvraagformulier voor de volgende ronde in juli is nu beschikbaar, voor het geval je het niet opgemerkt hebt. Het formulier blijft beschikbaar tot 26 juni 2022 om 22u (GMT +2). Hier vind je de aankondiging en de link naar het aanvraagformulier.

 • Als onderdeel van de nieuwe delegatiestrategie heeft de Cardano Stichting onderzocht wat de pools ondernomen hadden tijdens de eerdere delegatieperiodes. Op basis van de resultaten kregen 296 pools een eervolle vermelding, en 73 pools kregen een waardering voor hun uitzonderlijke bijdragen. Zie hier de officiële aankondiging op het Cardano forum.

Cardano Reddit Top 2 meest besproken onderwerpen

Hieronder staan de meest besproken onderwerpen op Reddit

 • “It didn’t even really started… and it’s already the most advanced, stable and secure blockchain.” Hier te vinden

 • “Cardano is 110,848x more energy-efficient than Bitcoin.” Hier te vinden

Cardano Forum veelbesproken onderwerpen

 • Omdat onze community blijft groeien en dagelijks meer en meer mensen ons vergezellen, is het altijd interessant om af en toe de goede gedragingen voor online internetgebruik even opnieuw te bekijken.

 • Er is niets dat zonder risico is, maar als je deze richtlijnen met betrekking tot het gebruik van cryptocurrency in acht neemt ga je meer gemoedsrust hebben en minder kans lopen op fraude, diefstal en oplichting.

 • Hieronder staan verschillende artikels die je kunnen helpen om het crypto landschap veilig te navigeren en uw middelen veilig te houden.

Recente samenkomsten

Op 4 juni werd het langverwachte Cardano community event in Kyushu gehouden, in de Mika Studios gelegen in Fukuoka. Er waren 13 leden van de community aanwezig, inclusief Community Manager Andrew Charalambous. Het event is tot stand gekomen wanneer Andrew op bezoek was in Tokyo voor de Blockchain Expo, waar hij samen met andere community leden beslisten dat het een geweldig idee zou zijn om vanaf nu regelmatig samenkomsten te houden in Kyushu, gezien de evenement restricties in de regio opgeheven waren.

Het was een geweldige mix van ervaren veteranen in de sector en nieuwkomers die nog maar net het Cardano ecosystem aan het verkennen waren. Hierdoor was het het perfecte moment voor Andrew om de Cardano Stichting te vertegenwoordigen, en een brug te bouwen tussen de Stichting en de Japanse community.

Andrew heeft kort zijn rol binnen de Cardano Stichting besproken, en zijn plannen om de groei en de ondersteuning van de community te bevorderen. Hierna hebben ze met de aanwezige community leden strategieën bekeken over hoe de inspanningen van de community in de regio Japan en Azië verder te versterken.

Aankomende Ecosysteem (interne/openbare) evenementen:

Recente Ambassador vergaderingen

 • 4 mei 2022 Open Samenkomst organisator vergadering
 • 4 mei 2022 Open Content Maker vergadering
 • 18 mei 2022 Open Moderator vergadering
 • 18 mei 2022 Open Vertaler Vergadering
 • 19 mei 2022 Maandelijkse Ambassador vergadering mei

Geplande Ambassador vergaderingen:

 • 15 juni 2022 Open Content Maker vergadering

Cardano Blockchain inzichten

Netwerk inzichten

|478x293.0848843740465

Bron: Ouroboros | Essential Cardano

Origineel artikel: Cardano Community Digest - 13 June 2022

1 Like