🇳🇱 Cardano Community nieuwsbrief – 30 mei 2022

Welkom bij de Cardano Community nieuwsbrief!

Deze nieuwsbrief, die elke 2 weken wordt uitgegeven door het Cardano Community team, zal u informeren over het laatste nieuws, updates en evenementen van het project en het ecosysteem!


Ambassador Verhalen #25: Dzhuliana Nikolova & Andreas Sosilo

Na een wat langere pause zijn we verheugd om aan te kondigen dat de Cardano Ambassadors Verhalen reeks verdergezet wordt. Hierin stellen we regelmatig nieuwe Cardano Ambassadors aan u voor. Je komt te weten wat hen motiveerde om toe te treden, en wat hen drijft om deel te nemen en bij te dragen aan deze geweldige community.

Hier is het verhaal van Dzhuliana en Andreas


De Cardano Stichting promoot impactvolle acties van de community

De Cardano Stichting blijft zich verder inzetten om actieve participatie in de community te promoten. We zijn daarom verheugd om aan te kondigen dat Cardano Ambassador Bullish Dumpling de aanstelling aanvaard heeft als onze nieuwe vertegenwoordiger in de Catalyst Circle, een positie die van start ging afgelopen maart.
Lees hier meer over

Hoe Cardano Stichting impactvolle acties van de community promoot


Veelbesproken onderwerp op Cardano Reddit:

Deze week in het Cardano Reddit kanaal:

“ErgoDEX bereidt zich voor op op til staande lancering op Cardano”.


Recente samenkomsten

Van 11 tot 13 mei vond de Blockchain Expo Tokyo plaats in Tokyo Big Sight.

Meer dan 30 leden van de Japanse Cardano Community hebben meegeholpen een geweldige stand op te bouwen, en het voorzien van gastsprekers voor 3 dagen. De sprekers behandelde een grote variëteit aan onderwerpen om bezoekers te informeren over Cardano en haar missie.

In totaal bezochten 5000 bezoekers de stand en werden geïnformeerd over Cardano. Dit was ook de eerste keer dat Cardano Stichting Community Manager Andrew Charalambous in staat was om de Japanse community te ontmoeten nu de reisbeperkingen opgeheven zijn. Dit gaf de Cardano Stichting de kans om de Japanse community beter te leren kennen, en verkreeg informatie over hoe hen beter te ondersteunen in de toekomst.

Na de expo vond er ook nog een samenkomst plaats in een plaatselijke Izakaya ¹ om het succes van de expo te vieren, met de aanwezigheid van sleutelfiguren in de Japanse community en Cardano Ambassadors.


Hier is een overzicht van andere recente samenkomsten:


Aankomende Ecosysteem evenementen

De Cardano community is uitgenodigd om mee deel te nemen aan Consensus.

Consensus blijft een van de grootste en populairste evenementen in onze industrie. Hier komen duizenden van de slimste en meest gedurfde persoonlijkheden van over de hele wereld samen om de innovaties en verwezelijkheden vanuit heel crypto, blockchain, Webs3, en metaverse te vieren. We willen het groeiverhaal van Cardano in de verf zitten voor de 15000 aanwezigen… en voor de rest van de wereld in combinatie met media publiciteit.

Lees hier meer:

Meetup.com

of op het

Cardano Forum

 • 8 juni 2022 Exclusief Cardano community evenement, de nacht voor de start van Consensus in het Palmer Center.
  Je kan je hier registreren.

 • 9-12 juni 2022 Consensus 2022

 • 13 juni 2022 Ontwikkelaar workshop & hackathon met Marlowe en Plutus uitdagingen

 • 18 juni 2022 De London Cardano Social

 • 14-15 Oktober 2022 Het Rare Bloom evenement


Recente Ambassador vergaderingen

 • 04 mei 2022 Open Samenkomst organisator vergadering

 • 04 mei 2022 Open Content maker vergadering

 • 18 mei 2022 Open Moderator vergadering

 • 18 mei 2022 Open Vertaler vergadering

 • 19 mei 2022 Maandelijkse Ambassador vergadering mei

 • 25 mei 2022 Open Samenkomst organisator vergadering

 • 25 mei 2022 Open Content maker vergadering


Geplande Ambassador vergaderingen

 • 16 juni 2022 Maandelijkse Ambassador vergadering juni

Stake pools gekozen door de Cardano Stichting voor de april 2022 delegering

 • Na 6 maanden heeft de Cardano Stichting nogmaals zijn delegeringsstrategie herbekeken, en heeft 45 stake pools geselecteerd voor de volgende 6 maanden.
  Als onderdeel van de nieuwe strategie gaat de Cardano Stichting ook evalueren wat de stake pools ondernemen tijdens deze periode. Deze ronde werden 296 stake pools geselecteerd voor een eervolle vermelding, en een kortere lijst van 73 pools voor hun uitstekende bijdragen.

Zie hier de aankondiging op het Cardano Forum


Voorgestelde aanpassingen aan de minimum pool kost en de K parameter

Tijdens de stake pool operator (SPO) vergadering in mei werden er een aantal voorstellen gedaan door IOG om de minimum pool kost en K parameter aan te passen.

Alhoewel deze informatie 2 maanden oud is, vinden we het toch de moeite om ze te delen gezien de impact die de aanpassing mogelijk op de SPO gemeenschap kan hebben. Ook kunnen er SPOs zijn die de samenvatting van de vergadering niet gezien hebben.

Lees hier de volledige samenvatting om het Cardano Forum.


Halfmaandelijkse ontwikkelaars update – april 2022

Tijdens de halfmaandelijkse ontwikkelaars update heeft IOG de community nogmaals een korte update gegeven van de recente vorderingen voor Cardano. Tijdens de korte update hoorden we van de kern architecten, ingenieurs, en belangrijkste partners die bouwen aan het ecosysteem. Tijdens deze update was er ook een speciaal onderdeel over Plutus, gepresenteerd door John Woods. Ook waren er korte updates van een aantal van de meer dan 850 projecten die momenteel bouwen op Cardano.

Onderwerpen:

 • Update over de netwerk performantie door John Woods

 • SPO upgrade naar de laatste versie door Kevin Hammond

 • Schaalvergroting van het netwerk

 • Vasil hard fork voorbeschouwing en lanceerdatum

 • Cardano technische briefing: Plutus

 • Bouwen op Cardano korte updates – connecteren met projecten door Matthew Capps. In deze aflevering worden we vergezeld door Meld, ErgoDex, Ardana, en MuesliSwap waar ze hun laatste nieuws vertellen. Deze gasten waren ook al aan bod gekomen in eerdere edities.

Bekijk de volledige aflevering hier op Youtube


Cardano YouTube inhoud

In de halfmaandelijkse ontwikkelaars update in mei heeft IOG uitleg gegeven over de weg naar de Vasil hardfork, die verwacht wordt op 29 juni. In deze korte update gaat u meer horen over wat ontwikkelaars kunnen verwachten wanneer het test net live gaat eind mei, de laatste status van de netwerk performantie, diffusion pipelining, een aantal vereisten voor SPOs, en meer.


:point_right: Gereserveerd publiek testnet fase eind mei

:point_right: Vasil live op publiek testnet begin juni

:point_right: Mainnet HF initiatie voorstel 29 juni


Schijnwerper op tools gebouwd door de gemeenschap

 • Building On Cardano waar je kan bekijken wat er gebeurd binnen het Cardano ecosysteem.
 • WingRiders een DEX op Cardano. Snelle gedecentraliseerde AMM wisselplatform.
 • Turf creëert cartogrfische NFTs/muurkunst. Elke Turf is een ademwekkende 1 op 1 kaartgebaseerd kunstwerk van je favoriete plaats op aarde, bewaard als interactieve 3D NFT.
 • Pavia creëert, verkent en verhandelt in de Cardano virtuele wereld, eigendom van zijn gebruikers.
 • Atala Scan gebruiksvriendelijke mobiele app die klanten real-time bewijs geeft van de authenticiteit van producten, permanent vastgelegd op de Cardano blockchain.

Cardano blockchain inzichten

Netwerk inzichten


¹ Een izakaya (居酒屋) (Japanese: [izakaja]) is een informele Japanse bar waar drank en snacks geserveerd worden. Het zijn informele plaatsen voor een drink na het werk, vergelijkbaar met een bar, Spaanse tapas bar of een Amerikaanse saloon.

Origineel artikel: Cardano Community Digest - 30 May 2022

1 Like

Hier wordt ik heel blij van!!!
Ontzettend bedankt @robbyja7

Ik kijk ernaar uit meer werk van je te zien.

1 Like