CZ překlad a hlavní body:
Charles 3-4.4.2020 - Charles – 2 hodiny úvah a AMA…
Zájemce odkazuji na 2 hodinovou lekci angličtiny, nicméně popíšu vybrané podstatné věci.
-
Remake marketingu a brand refresh Cardana. Nejprve o komercializaci – PWC, super workshop v Londýně, 3 dny nabušené práce, 15 hodin denně, extrémně nabité, Vize, mise, jak oslovit Fortune 500 apod. Pak taky PR firma April6, vztahy s nezávislými novináři apod. opravdu dobří. A nakonec McCann. Na začátku nic moc, tak jsem jim jasně vyjádřil nespokojenost a oni pohnuli a nyní předložili opravdu dobrou práci. Nyní marketing jede, chceme agresivní kampaň.
-
Na Daedalus Flight bylo jen 27 ticketů, dobrý. Audit report externího code auditora na Byron Reboot je taky dobrý a měl by být finálně 17.4. Taky ho chceme zveřejnit. Dobrý audit a budeme s nimi pokračovat.
-
V ITN bylo 269 námětů na zlepšení, jsme za ně rádi. Taky jsme přes CF podepsali kontrakt na podporu Ledgeru, a to jak MutliSig, tak i Cold Staking.
-
Vybíráme dodavatele naší virtuální konference, taky budeme na ZKProof (viz včera).
-
Covid – máme 1 pozitivního spolupracovníka, ale není to vývojář, ale je přes 100 klinických studií nových léků, z toho určitě vypadne několik použitelných, máme taky Roche testy (do 20 minut, přesné), když bude distancing, roušky,… tak květen bude lepší !
-
Ale je to i o tom, aby nedošlo časem k zneužívání/nadužívání moci vládami, tu bychom měli být opatrní, aby neutrpěla příliš demokracie. Pandemie byly, jsou a vždy se s nimi lidstvo nějak vyrovnalo. Dalších pár minut na toto téma.
AMA
-
Drby o vztahu šíření Corona přes 5G ? Nesmysl stejně jako jiné konspirativní teorie o vakcínách. Vakcíny jsou potřebné.
-
Proč outsourcujeme implementace Hydry? Některé podstatné části Cardana mohou být outsourcovány. Je to protokol, není to nyní urgentní teď, ale za 2-3 roky, takže když to dáme udělat někomu důvěryhodnému, proč ne?
-
Trocha opakování o Haskel TN a Balance check
-
Nebude IOHK dělat nějaký hw wallet? Ne, Ledger je fakt dobrý.
-
Do kdy pojede ITN? Pravděpodobně do uvedení Balance Checku. Od té doby je to jen krůček k uvedení Shelley.
-
A co farma ? Jo, pěstuji seno, mám tak 3 senoseče. Má 50 akrů „Not too big, not too small, the right size“. (Ríša: cca 20 hektarů, od kamarádů zemědělců vím, že u nás v ČR pokud chce někdo být soukromý zemědělec dlouhodobě, tak je dobré mít vlastních právě 20 ha jako základ pro dlouhodobě prosperující rodinnou farmu. Prostě chytrej farmář, ten Charles)
-
Kdybys měl vybrat koho zachráníš – Dana Larmera nebo Vitalika? Vitalika!
-
Které je nejlepší Muscle car? Mustang! Já mám rád italská sportovní auta. Mám taky John Deere traktor z roku 1980. Mustang Shelby, 600 HP
-
Bereš vitamín C? Ano
-
Flight je rychlejší, ale přesto synchronizace napoprvé trvá, není to jen download giga dat, ale i kontrola, takže musíš mít rozumný počítač a rozumné připojení. Jen jedno z toho nestačí, to je pak pomalé… A pro koho je node stále pomalý, je tu Yoroi.
-
Dotaz na pár typů Lambo, který by si z nich vybral (tazatel to zjevně myslel z legrace) Mám Hurracan, to mně stačí…
-
A co Demokrati? (Demokratická strana, volby prezidenta USA). Demence nebo komunismus. Biden začíná trpět demencí a já to dobře poznám, jelikož mí prarodiče tím trpěli a příznaky počátku jsou jasné. Sanders je komunista jak vyšitý. Ani jedno! Vybrali 2 nejhorší volby. Biden před 12 lety a dnes jsou úplně jiné osoby. Předtím mluvil 3 hodiny výborně spatra, proud myšlenek a dnes nedá ani 10 minut. Příznaky jsou zcela jasné.
-
Trochu diskuse o oblíbených značkách whisky (nechci komolit jména těch specialit, nejsem odborník)
-
Release date Shelley oznámím až po Haskel node, ne dříve, chceme už být přesní. To dává smysl.
-
Proč je naše trading volume nižší? Protože u nás je reálná, nikoli washtrading.
-
Cold staking na Ledgeru ? Velmi brzy poté, co uvedeme Shelley. Kontrakt na vývoj sw je na 12 týdnů, tedy 3 měsíce. Začali jsme v březnu.
-
Proč se Ethereum jmenuje Ethereum? Podle World of Warcraft, opravdu, je to něco z té gamesy.
-
Rád rybaříš? Yes!
-
A co koalice poolů na převzetí kontroly nad cardanem? Nehrozí, jsou to fámy nezaložené na realitě.
-
Co když se zastavím u Tebe na ranči na návštěvu? Zastřelím Tě, nikdo mně do domu nepřijde.
-
David left? Ano, udělal si u nás na projektu PhD a dostal 10 let profesuru, těší mě jeho akademický úspěch.
-
Věřím, že Cardanu bude tou nejlepší platformou na vydávání security tokenů, a to i z pohledu regulací, výkonu. A to přinese hodně adopce.
-
Máš devítku nebo FN 45 ? (Ríša: ráže pistole). Mám oboje!
-
Piješ kafe? Ano + pár diskusí, jak udělat dobré kafe.
-
Může být Cardano použito na volby? Určitě a velmi dobře, Voltaire bude dobrý.
-
A co Pomp? Dobrý chllapík.
-
Co jsou hlavní dlouhodobé přednosti Cardana před ETH? Extended UTXO, Plutus a podstatně lepší smart kontrakty.
-
Green New Deal? Taková komunistická blbost! A přitom je to tak jednoduché! (Charles ožil). Pokud dáme nějakých 25-50 miliard USD ročně do podpory vývoje skladování energií, tak s jadernou energií jako backupovou páteř nyní jsme schopni brzy fungovat bezkarbonově a za 25 let bude USA schopno 100% veškerou energii vyrábět z obnovitelných zdrojů a skladovat. A grafinové baterie a elektromobilita je budoucnost. Není to až tak složité to vymyslet.
-
Dotaz a pár myšlenek na Venezuelu a Madura
-
UBI (Universal basic income) je zajímavý koncept. Je dobrý třeba v Norsku, což je něco jako dividenda z Sovereign fundu pro občany. No, ale jinde to tak jednoduché nebude, jelikož jinde takový fond nemají. Jinde by se to muselo řešit tištěním peněz a inflací. V USA to nemůže efektivně fungovat. Cesta v USA je silná podpora tvorby infrastruktury.
-
Je mně 32.
-
Bloombeg je stejný jako Trump, žádný velký rozdíl.